Fotballsesongen 2017 er definitivt historie, og i kjent stil tar håndballen over som den mest populære idretten vinterstid. Alta IF arrangerte turnering i Altahallen for en drøy uke siden, og sist helg var det Oles cup i BUL-hallen som tok over stafettpinnen.

Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.

Deltok for første gang

Hele 87 lag var påmeldt til happeningen som har fått navnet etter Ole Gudmestad, som gjorde en utrolig jobb for håndballen i Finnmark i mange år. Han døde av kreft i 2013. Arrangørklubben BUL og naboklubbene Alta IF, IL Frea, Nerskogen IL og Tverrelvdalen hadde flest lag med. Men turneringsledelsen kunne også glede seg over besøk fra Kautokeino og Hammerfest. Det setter de stor pris på.

– Det er første gang Stein Håndball deltar i Oles cup. Vi synes det er kjempemoro at de stiller med lag. Det er også gøy at Kautokeino vender tilbake år etter år. At det også gjøres en god jobb med rekrutteringen utenfor Altas kommunegrenser er svært viktig for oss, sier Kari Mikkelsen, og utdyper:

– Det er kjedelig hvis Alta-lagene bare skal spille mot hverandre. Det er viktig at så mange finnmarksklubber som mulig klarer å stille lag. Ungene synes det er moro å reise bort for å spille kamper, så vi håper at det vil bli arrangert turneringer både i Kautokeino og Hammerfest. Vi stiller garantert. Slike turer gir et unikt samhold og skaper sterke bånd mellom spillerne, fastslår Mikkelsen.

Populær vinteridrett

Lørdag var det de yngste spillerne som var i aksjon i BUL-hallen. Da hadde arrangøren delt hallen opp i tre baner, så det ble mye spilletid og lite venting mellom matchene. Dette var unger mellom første- og fjerde klassetrinn. Søndag var det ti-åringene (femte klasse) som var i aksjon. De spilte på stor bane.

– Oles cup har blitt en kjempefin tradisjon. Til tross for manglende spilleflater i Alta gror det meget godt i håndballmiljøet, og ingenting er bedre enn det. Det blir noen hektiske timer for alle som jobber dugnad. Men det er absolutt verdt det når man ser hvor morsomt ungene har det, avslutter hun.