– Dette er ikke det siste dere hører fra meg!

Opplevelsen på Telenor Arena ga mersmak for MGPjr-finalist Eirik Lyng Johansen.

HOLDT NERVENE I SJAKK: Eirik Lyng Johansen avleverte to strålende forestillinger under Melodi Gran Prix junior lørdag kveld.   Foto: Mads Suhr Pettersen

SAMMENSVEISET GJENG: MGPjr-konkurransen handler om mer enn å bare vinne. Flere vennskapsbånd ble knyttet før og i løpet av konkurransen. Her er Eirik sammen med programleder Nicolay Ramm og medfinalist Magnus Winjum-Anderssen.  Foto: Mads Suhr Pettersen

SKAPTE STEMNING: Heiagjengen som reiste ned for å få med seg MGPjr-showet skapte liv og røre.   Foto: Mads Suhr Pettersen

FAMILIEN FREMST: Storebror Sebastian, pappa Einar og mamma Gerd Kathrine var selvfølgelig tilstede for å få med seg MGPjr-showet.  Foto: Mads Suhr Pettersen

pluss

Den unge artisten fra Alta kan se tilbake på en uke med intensitetsnivå langt over normalen. Sammen med de øvrige finalistene i NRKs storsatsing Melodi Grand Prix Jr har han vært gjennom et råkjør, som hadde sitt høydepunkt i showet lørdag kveld.

Foran 15.000 publikummere og på direktesendt TV leverte han varene – ikke bare en men to ganger. Så bra var det nemlig at 9. klassingen gikk til superfinalen sammen med tre andre. Her måtte han imidlertid se at Oselie Henden fra Nordfjordeid fikk flest stemmer og vant konkurransen.

Utrolig opplevelse

Tilbake i Alta kan Eirik se tilbake på en opplevelse for livet:

– Det var en ganske utrolig opplevelse, helt fra vi reiste ned på tirsdag. Det har gått i ett med masse forberedelser og forskjellige hendelser. En stor opplevelse, gjentar han.

– Hva husker du godt fra disse dagene?

– Jeg prøvde så godt jeg kunne å ta inn alt sammen, men det var veldig vanskelig. Det var noen øyeblikk hvor jeg måtte stoppe opp og tenke «dette skjer faktisk!»

– Fikk dere føle litt på hvordan det er å være stjerne?

– Absolutt! NRK hadde masse folk der som sto på. Det føltes litt spesielt å vite at de på en måte jobbet «for oss», for å legge til rette for oss. Og de var skikkelig proffe, alle sammen. Programlederne var veldig hyggelige folk, føltes som at man hadde vært sammen med dem lenge og kjente dem godt.

Fritt for nerver

Deltakerne fikk flere runder både utenfor og på scenen, for å øve seg opp mot den store opptredenen lørdag kveld.

Da tenåringen fra Alta endelig kunne gå på scenen lørdag kveld fremsto han som at han ikke hadde gjort annet hele sitt liv. Nerver var det aldri snakk om – og gjennomføringen sto til 20 i stil.

– Vi ble drillet så godt at jeg nesten ikke var nervøs da jeg gikk på scenen. Noen var nok mer nervøs enn andre, men det var en helt spesiell ro over det hele.

– Vi som så på syntes du leverte varene – hva synes du selv?

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det var en rekke prøver helt siden tirsdag, men forestillingen lørdag synes jeg var den aller beste.

– Ekstra artig med 15.000 i salen og TV-kameraene på?

– Absolutt! Da jeg så gjennom prøvene, så fant jeg blant annet ut at jeg kunne smile mer til kamera. Det var ikke noe problem på lørdagskvelden. Da kom smilet helt av seg selv.

Videre til superfinalen!

MGPjr-eventyret er ikke over for Alta-gutten Eirik Lyng Johansen.


Tungt å dra

NRK-konkurransen har alltid løftet fram samhold og vennskap. Eirik røper at han i løpet av oppkjøringen og gjennomføringen av MGPjr har rukket å bli nær de andre deltakerne:

– Det var ganske tungt på søndag, å reise fra alle de andre. Vi har vært ilag både på sommerleiren (hvor felleslåta Hjertespråk spilles inn, red. anm) og i tiden fram mot lørdagens konkurranse. Vi ble en fin gjeng, gode venner alle sammen, sier Lyng Johansen.

God respons på låta

Alta-gutten var en av MGPjr-artistene som kom til konkurransen med en egenkomponert låt, «Her for deg».

– Hvordan var responsen på låta?

– Jeg har fått veldig mye positive tilbakemeldinger, både på framførelsen og på låta. Flere har sagt de synes det er ei bra låt. Det setter jeg stor pris på, sier unggutten.

Opplevelsen sist uke, samt de gode tilbakemeldingene både før og etter showet lørdag er gode å ha med seg inn i framtiden. 9. klassingen har nemlig satt for mål å satse på musikk:

– Det har jeg absolutt. Det har alltid ligget i bakhodet, at musikk er noe for meg. Så dette er nok ikke det siste dere hører fra meg!

Han har enda halvannet år igjen på Alta ungdomsskole, men etter det spisses sannsynligvis musikksatsingen ytterligere:

– Jeg blir nok å jobbe mot å komme inn på musikklinja på videregående. Går det veldig bra kan det være jeg satser for fullt på musikken etter videregående, eventuelt studerer videre – men det får vi bare ta som det kommer, sier han til slutt.

Oselie vant årets Melodi Grand Prix junior

Strålende glad vant 14 år gamle Oselie Henden fra Nordfjordeid  musikkonkurransen MGPjr 2017.


Skapte «sykt bra stemning»

Blant de rundt 15.000 som fikk med seg MGPjr-showet på Telenor Arena var en delegasjon altaværinger; i hovedsak venner, slekt og familie av Eirik Lyng Johansen.

Engasjementet fra de oppmøtte var fantastisk, synes mamma Gerd Kathrine, som satt sammen med pappa Einar og bror :

– Det var helt vilt! Såpass at de andre publikummerne rundt oss snudde seg for å se. Det var masse liv og allsang, sykt bra stemning, oppsummerer hun.

Hjemme i Alta fulgte et knippe ungdommer sendingen fra Huset, og den endeløse rekken med kommentarer på sosiale medier sa sitt.

– Hvordan var det å se at så mange støttet opp om Eirik?

– Vi ble rørt av dette. Rett og slett både stolt og rørt.

Og da sønnen endelig kunne ta til scenen for å levere to strålende scenehow, var opplevelsen komplett:

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var stort – magisk – å se han på scenen, kommenterer en stolt Gerd Kathrine.