I en nylig dom fremgår det at 23-åringen dømmes for 14 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, seks tilfeller av kjøring i narkotikarus, ni tilfeller av bruk/besittelse av narkotika, to tilfeller av unnlatt å stanse for politiets kontroll, ett tilfelle av hastighetsoverskridelse, ett tilfelle av besittelse av dopingmidler, ett tilfelle av å ha innehatt ett skytevåpen uten våpenkort, ett tilfelle av ulovlig oppbevaring av en patron, og ett tilfelle av tyveri.

Tidligere dømt

Tiltalte er domfelt tre ganger tidligere, og ilagt ett forelegg.

– Til tross for at tiltalte tidligere er straffedømt for trafikale forhold, fortsetter han å bryte vegtrafikklovgivningen og utviser en totalt manglende respekt for dens sentrale regler, bemerket retten.

Videre heter det at kjøring i ruspåvirket tilstand og gjentatte kjøringer uten gyldig førerkort tilsier en ubetinget fengselsstraff av noe lengde. De øvrige forholdene vektlegges som straffeskjerpende.

Mister lappen «for alltid»

Etter en helhetlig vurdering har retten kommet til at fengselsstraffens settes til syv måneder. Mannen fradømmes også førerrett «for alltid», eller i praksis i fem år.