Raufoss som kapret andreplassen i Altas avdeling vant 2-1 i den første av to kvalifiseringskamper mot Notodden. Lørdag spilles returoppgjøret på Notodden og altaværingen Håvard Nome sier de reiser ned for å vinne også kamp to.

– Vi reiser til Notodden med stor tro på at vi er et bedre lag og derfor skal vinne der også. Så denne uka har vi fokusert litt på å bli flinkere til å styre kampen med ball. Onsdag morgen hadde jeg en økt sammen med en midtstopper og assistenttreneren der vi jobbet med hvordan jeg skal bli frispilt sentralt. Slik jobbes det konkret og målrettet også i andre posisjoner på banen, sier altaværingen Håvard Nome.

Slipper karantene

I den første kampen fikk kaptein Kristian Lønstad Onsrud og toppscorer Anton Karl Peter Henningsson sitt tredje gule kort for sesongen. Hadde dette vært en ordinær seriekamp ville helgas kamp gått uten dem.

– Heldigvis er ikke de gule kortene fra den ordinære serien med i tellingen lengre og de slipper derfor å sone. De er viktige spillere og jeg er veldig glad for at de er med til Raufoss, sier Nome som i flere kamper i høst har spilt med kapteinsbindet rundt armen.

Håper på Fredrikstad

Han vil i utgangspunktet ikke si noe om det som skjer videre dersom de kommer ut fra den første delen av kvalifiseringen som vinnere.

– Det blir litt feil å snakke om neste kamp før vi har møtt Notodden en gang til. Vi har en tøff jobb å gjøre på lørdag og konsentrerer oss om det.

– Men du har vel tenkt litt på hvem du ønsker å møte av OBOS-lagene?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men om vi klarer å gå videre så har jeg et håp om at vi møter Fredrikstad som har vært veldig dårlige den siste tiden. Men jeg tror nok vi møter Elverum.

Fredrikstad har hatt Elverum og Arendal bak seg på tabellen stort sett hele høsten, men sist helg overrasket tidligere Alta-keeper Fredrik Tervaniemi og Elverum ved å slå Start på bortebane. Dermed klatret de forbi Fredrikstad som tapte hele 5-0 borte mot Tromsdalen. Arendal ligger poenget bak og har tre poeng opp til Elverum, men målforskjellen er ni mål dårligere og Arendal virker fortapt foran sesongasvlutningen mot Ranheim. Fredrikstad møter tredjeplasserte Sandnes Ulf i den siste kampen, mens Elverum møter Christian Gauseth og Mjøndalen.