– Jeg fikk vite om jobben forrige tirsdag  og i dag er jeg på plass, forteller Lorentzen, som også har erfaring som lensmann fra Kautokeino.

Han skal lede Finnmark politidistrikts GDE, som er forkortelsen for geografisk distriktsenhet som har kontorsted i Alta.

Fire enheter

Finnmark politidistrikt er delt opp i fire enheter, Alta med Loppa og Kautokeino, Hammerfest med Hasvik, Kvalsund, Måsøy og Nordkapp. Så er det Porsanger med Karasjok, Lebesby, Gamvik, Berlevåg og Båtsfjord. Den fjerde enheten er Varanger, med Sør-Varanger, Nesseby, Tana, Vardø og Vadsø.

– Betyr det at du blir en slags over-lensmann for hele Finnmark?

– Jeg skal være leder for de fire geografiske enhetene og jobben vil da bestå i å samkjøre og koordinere alle polititjenestene, samt prioritere ressursene. Samtidig skal jeg være leder for tjenesteenheten i Alta, så jeg er også da i praksis lensmann i Alta også, sier Lorentzen.

Klar til å ta på seg ansvaret

Svein Tore Nilsen skal være lensmann i Alta frem til 1. februar, da blir han blir tilbudt en annen stilling. Om dette er å gå tilbake til lederstillingen for ordensseksjonen ved Alta lensmannskontor er Nilsen ikke sikker på i dag.

Når den nye organiseringen av Finnmark politidistrikt er på plass, må alle søke på sine respektive stillinger i den nye organisasjonen.

Lorentzen sier han nå vil bruke tre måneder til å få på plass alle dem som skal inn i den nye organisasjonen.

–  Jeg synes det virker spennende med den organiseringen som nå er besluttet i politidistriktet og det var bakgrunnen for at jeg søkte på stillingen. Etter noen år som hovedtillitsvalgt i politiet i Finnmark kjenner jeg organisasjonen godt og jeg er klar til å ta på meg det ansvaret som denne stillingen krever, sier han.

Fra før har lensmannskontoret allerede lederen for etterforskning av de større overgripende sakene. En avdeling som heter FEFE og den har Svein Erling Mikalsen ledet siden sist vinter.