Høie vil ikke mene noe om HN-notatet han selv ga ordre om

Hevder at Helse Nord ikke har mandat til å foreslå endringer i sykehusstrukturen.

IKKE VIKTIG: I valgkampen var det svært viktig å få Helse Nord til å legge fram fakta om sykehusstrukturen. Etter valget vil ikke helseminister Bent Høie gi noen vurdering av notatet ha ga ordre om å få utarbeidet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

pluss

Det var helseminister Bent Høie som kontaktet Helse Nord og påla foretaket å legge fram en samlet vurdering av hvilke utredninger og vurderinger som beslutningsgrunnlaget for dagens sykehusstruktur inneholder. Etter at oppsummeringen foreligger er likevel ikke helseministeren særlig interessert å snakke om «utredningen» som ble spilt ut som et trumfkort i valgkampen. Om Helse Nords utredning sier Høie: