BUL møtte søndag et kvalifiseringsjagende Urædd på bortebane og etter å ha studert motstanderen godt hadde trenerduoen Odd Inge Johansen og Lise Lotte Lund Martnes planene klare.

– Vi visste nøyaktig hva vi ville møte og la opp taktikken etter det. Så om jeg får si det med noen litt flåsete ord, som jeg egentlig bare har ventet på å få bruke offentlig, så BULifiserte vi dem og spilte bosseKLOPPfotball, sier Odd Inge Johansen med et stort smil om munnen.

Det til tross for at manager Jürgen Klopp og Liverpool ikke akkurat har imponert i sesongstarten.

– Nei, men vi spilte slik Klopp ønsker at Liverpool skal spille, sier Liverpool-supporteren med det samme smilet om munnen.

Guro Bell Pedersen stanget BUL i føringen etter et godt slått frispark av Eline Hegg, før Urædd utlignet på dødball. BULs vinnermål kom seks minutter før slutt da Bell Pedersen slo Hegg i bakrom. U16-landslagsspilleren fant Therese Vollan Kristensen som satte ballen i mål.

Saken fortsetter under bildet.

ORDKUNSTNER Odd Inge Johansen fikk endelig bruke sine nye ord som riktignok aldri vil bli godt mottatt hos Norsk språkråd. Foto: TV Nord

– Keeperen slo ballen ut igjen og Urædd mente ballen aldri var inne, men heldigvis var assistentdommeren godt plassert og sikker i sin sak, sier Johansen.

«Hemmelige» målsettinger

Utad har målsettingen kun vært å berge plassen. I dag forteller Johansen om interne mål som nå er nådd.

– Vi satte et mål om å bli blant de seks beste noe som nå er sikret en runde før slutt. Samtidig hadde vi 16 poeng til ferien, noe vi var godt fornøyd med, og jeg har sagt at målet må være 30 eller mer. Nå har vi 32 poeng og har nådd også det målet, sier en fornøyd Johansen.

Saken fortsetter under bildet av målscorerne.

GOALGETTERE Eline Hegg hadde målgivende pasninger foran begge scoringene som ble satt inn av Therese Vollan Kristensen og Guro Bell Pedersen. Foto: Lise-Lotte Lund Martnes (arkiv

Å sikre disse interne målene ved å slå Urædd borte er en sterk prestasjon. BUL har møtt opprykksklare Lyn to ganger, men Johansen har opplevd helgas motstander som klart vanskeligst.

– Manglet plan B

– Urædd er etter mitt syn det beste laget vi har møtt både her hjemme og borte, men de hadde ingen plan B når det vanlige ikke fungerte, sier Johansen og forklarer om et solid forarbeid før kampen.

– Vi fokuserte på å være tålmodig og på å bruke overgangsmulighetene vi visste vi ville få. Vi har kjappe spillere og det handler om å skape to mot en. Og ikke minst handler det om å være presise når slike muligheter åpner seg. Vi har ikke vært presise nok på overganger tidligere i år, men denne gangen var vi det og fikk betalt.

BUL fikk litt spillerom før pause og ledet 1-0 halvveis, men med den sterke vinden i ryggen i andre omgang la Urædd opp til et hardt press i jakten på en utlikning.

– Det ble akkurat som forventet og da er det godt å se at jentene responderer på det vi har snakket om og trent på i forkant av kampen. Vi malte dem opp på en god måte, eller BULifiserte dem som jeg sa innledningsvis, avslutter Johansen og forklarer samtidig betydningen av sitt nye ord.

Med har full klaff hjemme mot Åsane kommende helg, og Fløya-poeng mot Byåsen, vil BUL avslutte en fantastisk sesong helt oppe på fjerdeplass.

Tidligere BUL-spiller Runa Lillegård scoret kampens eneste mål da Lyn slo nettopp Åsane 1-0 og sikret opprykk til Toppserien.