Bare noen meter unna E6 på Elvebakken har byggeplassen stått urørlig og forårsaket spørsmål og rykteflom. Nå kan menigheten berolige. Kontrakten er på plass og kirka er ventet om en måneds tid, pluss/minus.

Skjær i sjøen

Økonomiansvarlig Ulrik Sverdrup-Thygeson opplyser at den betydelige forsinkelsen for kirkebygningen skyldes kommunikasjonssvikt.

– Kontrakten for kirkebygget vil være i orden denne uken – og da vil jeg vite mer nøyaktig når elementene kommer til Alta. Da vil også transportplanen være klar, sier Sverdrup-Thygeson.

Da Altaposten omtalte de tomme stillasene rundt byggeplassen og en ferdig grunnmur for snart en måned siden, den 27.september, forklarte Ulrik Sverdrup-Thygeson forsinkelsen med at fabrikken hadde gjort en feil, men at vogntog fra husfabrikken var på vei til Alta.

At vogntogene var lastet og på vei til Alta medførte ikke riktighet, for da skulle bygget ha vært oppe allerede. I stedet står stillasene fortsatt forlatt rundt den ferdige grunnmuren.

Økonomisjefen bagatelliserer ikke problemene.

–  Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært skjær i sjøen. Det har vært uventede og lite morsomme forhold knyttet til dette bygget, men jeg har hele tiden regnet  med at vi skal komme i land med prosjektet, for vi har god kontakt med firmaet som skal levere dette, sier Sverdrup-Thygeson. Han vil ikke gå nærmere inn på detaljene.

– Folk på Elvebakken lurer på om det kommer noe bygg eller om det hele har strandet?

– Det har vært ubehagelig å vente, men nå er jeg rimelig avslappet. Det er ikke foretatt endringer mellom kontraktspartene. Bygget skal leveres fra fabrikk i Østerrike etter at massivtre-produsenten i Tyskland har gjort det de skal. Det vi ser nå, er at det har vært en kommunikasjonssvikt mellom oss og firmaet som skal levere huset, sa Sverdrup-Thygeson sist uke.

Sverdrup-Thygeson sier at han muntlig har fått beskjed fra produsenten Binderholz, at elementene vil bli levert om firer til fem uker.

– Så er spørsmålet for oss om vi kan satse på en montering av bygget før jul, eller om vi må vente, sier økonomiansvarlige.

– For oss i den katolske kirke som har leid stillasene, har det vært et spørsmål om vi skulle ta dem ned igjen, eller la dem stå til bygget kommer – og vi valgte det siste. Det som har skapt hodebry for oss, er at vi ikke har hatt en klar dato for leveringen, avslutter Ulrik Sverdrup-Thygeson.

– Fin reklame

Anders Ryeng Andreassen i Byggesystemer Finnmark AS har leid ut stillasene til Leirbotn EntreprenørAS, selskapet som har utført grunnarbeidet for den katolske kirka. Han sier de stadig får spørsmål, siden stillasene står der som et reklameskilt for dem.

– Dette er fin reklame for oss, for vi monterte dem opp med beskjed om at elementene skulle komme 18. juli, men siden det har vi bare registrert at stillasene står der uten at noe bygg har dukket opp, bekrefter Ryeng Andreassen. Han er ikke kjent med hvor lang tid det vil ta før huset dukker opp.

Werner Knutsen i Leirbotn Entreprenør AS bekrefter at de har gjort grunnarbeidet og tilrettelagt for vann og varme, men utover det har han ikke vært kjent med hvorfor bygget ikke har dukket opp.