– Jeg skulle hjem med FlyViking men det utgår med høye kneløft, sier Torfinn Østlyngen.

Han hadde fleipet litt med at man ikke kunne være for sikker på om det ble tur om Hammerfest allerede da han planla hjemturen fra Tromsø til Alta.

– Jeg tenkte; det blir vel kansellert det flyet også. Jeg hadde hørt rykter om at det er det som skjer med FlyViking. De har satt opp ei rute til Alta, men flyet går jo ikke dit, sier Østlyngen.

UTE AV TJENESTE: Fly Viking har problemer med flyet som skal gå i rute til Alta. Foto: Fly Viking

Han fikk nemlig en melding fra FlyViking om at avgangen fra Tromsø til Alta klokken 13.15 var kansellert på grunn av teknisk feil.

– I stedet fikk jeg en senere avgang til Hammerfest, og så buss derfra, sier han.

Men akkurat det flyet har ikke den godeste Torfinn Østlyngen tenkt å ta.

– Jeg satser i stedet på å bli her i Tromsø til i kveld, sier han.

Skal du ikke reise med det flyet til Hammerfest?

– Jeg akter ikke å ta det flyet hjem. Og nå kan jeg jo ikke ta det heller, når jeg har sagt i avisa at jeg ikke skal, sier han med et lite smil på lur.

Fly til reparasjon

Hos FlyViking beklager de det som har skjedd.

– Vi tar kontakt med passasjerene, gir dem beskjed og finner alternativ. Vårt kundesenter jobber på spreng for å hjelpe passasjerene som blir berørt. Vi ønsker å ta vare på våre passasjerer på en best mulig måte, og på nytt vil jeg beklage det som har skjedd, sier direktør Heine Richardsen i FlyViking.

– Vi beklager så mye at vi må kansellere. Teknikerne jobber døgnet rundt for å få flyet ferdig. Dette er noe som ligger utenfor vår kontroll, sier han.

Mandag skrev Altaposten om kanselleringene hos FlyViking, som da ble forklart med at et fly hadde problemer med å få start. Da vi hørte at flyavgangen til Alta var kansellert også tirsdag, og visste om Østlyngens bange anelser før turen, tok vi kontakt med han.

MÅTTE KANSELLERE: Direktør Heine Richardsen beklager at FlyViking må kansellere avganger fra Alta. Nå håper han de får rettet feilen så fort som mulig. Foto: FlyViking

Problematisk fly

Det er nemlig fortsatt den samme feilen på det samme flyet som måtte kansellere avgangene sine søndag, og i forrige uke. Det har vært trøbbel med tennpluggene, og med starten. Flyet står godt plantet på bakken i Tromsø.

– Vi har en feil som gjør at vi venter på deler som er bestilt fra Nederland. Vi håper det kommer i løpet av dagen, sier direktør Heine Richardsen i FlyViking.

Kan dere ikke sette inn et annet fly?

– Vi har rett og slett ikke flere fly tilgjengelige. Men jeg håper vi får reparert det i dag, sier han.

Trodde ikke

– Jeg hadde hørt og lest om det, men trodde ikke det skulle gå ut over meg. Jeg var en enkelt person uten bagasje som skulle fra Tromsø til Alta, og været er bra. Hva galt kunne skje liksom? Så kommer dette opp, sier en småirritert Torfinn Østlyngen.

Han lurer på om det er planlagte kanselleringer, og synes ikke noe særlig om det hvis det er tilfelle. – Hvis dette var noe jeg ikke mistenkte at kunne skje, så hadde jeg nok ikke reagert. Men når jeg leser om at det skjer titt og ofte, så begynner man å lure på om det er et mønster. I såfall er det et kynisk spill. Men jeg kan ikke tro det, sier han.

Aldri mer

Flypassasjer Torfinn Østlyngen valgte å kjøpe ny billett med et annet selskap.

– Jeg angrer på at jeg bestilte den billetten med FlyViking. Jeg skal aldri mer bestille billett med dem. Dette er helt patetisk, – all slags folk skal nu starte flyselskap, sier Torfinn Østlyngen.

– Jeg tenker å ta kveldsflyet til Norwegian hjem, så jeg kan sitte her og si at jeg aldri har sittet i flyene til FlyViking. Det nytter ikke med billige billetter hvis flyet ikke går, slår han fast.