I forkant av håndballturneringen Ishavskraft kick off hadde Jan Petter Bugge 13 unge deltagere på dommerkurs. I helga stiller han igjen opp og denne gangen er kurset fullbooket og vel så det.

– Vi hadde i utgangspunktet lagt opp til et kurs med 20 plasser, men i tillegg til de 21 som er påmeldt fra Alta-området får vi fire fra Kautokeino og to fra Hammerfest. Totalt er vi nå oppe i gledelige 27 påmeldte som i alder er fra 13-14 år til over 30, sier en strålende fornøyd Jan Petter Bugge som hadde opprinnelig påmeldingsfrist senere denne uka.

Kurset er et såkalt dommerkurs trinn 1.

– Normalt kursforløp er at man starter med barnekamplederkurs før man tar trinn 1, men vi har vært for dårlige å holde kurs i Finnmark, så vi hopper rett til trinn 1 så vi får folk skikkelig igang. Når vi nå får utdannet disse skal vi ha nok dommere til å fullføre årets sesong. Faller derimot flere fra tidlig så må vi trolig holde flere kurs, sier Bugge og legger til at de som fullfører er berettighet til å dømme helt opp til 16 årskamper.

Saken fortsetter under bildet.

TETT OPPFØLGING Kursdeltagerne følges tett under den praktiske delen, men skal også i ettertid bli fulgt opp så de motiveres til å fortsette som dommere. Foto: Magne Ek

– De blir selvfølgelig ikke kastet inn i 16-årskamper før de er klare for det, og noen vil naturligvis være klar tidligere enn andre, sier han.

Kautokeino på kartet

Bugge, som selv er bosatt i Kautokeino, er spesielt glad for at fire sambygdinger blir med på kurset.

– Jeg mener det er seks-sju, eller kanskje åtte, år siden sist en fra Kautokeino fullførte et slikt dommerkurs, og nå som håndballaktiviteten i bygda er på vei opp er det spesielt gledelig at vi også får en positiv utvikling i antall dommere, sier Bugge som selv har utallige seniorkamper i Alta bak seg de siste årene sammen med makker Petter Ridder-Nielsen.

Prakis de neste helgene

De forrige kursdeltagerne tok den praktiske delen av kurset under Ishavskraft kick off bare dager etter at den teoretiske delen var unnagjort ukedagene før. Helgas deltagere må derimot bruke seriekamper de neste ukene til å få sin praksis.

– Sist var det greit å kjøre et midtukeskurs da vi kun hadde deltagere fra Alta. Nå har vi lagt til rette for tilreisende og dermed lagt kurset til en helg. Den praktiske delen får de ta i ukene som kommer, sier Jan Petter Bugge før han avslutter:

– Er det flere som har lyst på kurs, men ikke har fått plass denne gangen så oppfordrer jeg dem til å ta kontakt med Eirik Engelsen i forbundets region nord. Han har oversikt over planene framover.