13 spillere har fortsatt kontrakt neste år, mens ni spillere er på utgående kontrakt. Det som er helt sikkert er at alle disse ikke blir fornyet om spillerne vil eller ikke.

– Vi må ta ned kostnadene på A-laget og da er det lønn det først og fremst må kuttes på selv om ingen av våre spillere har høye lønninger. Vi ligger lavt selv på 2. divisjonsnivå, men det hjelper ikke så lenge inntektene ikke står i stil med utgiftene, sier sportslig koordinator i Alta IFs fotballgruppe, Rune Berger, etter at kvalifiseringsplassen gikk føyken etter 0-1-tapet hjemme mot Skeid lørdag.

Blant de som har utgående kontrakt finner vi blant andre de «lokale» spillerne Christian Reginiussen, Dag Andreas Balto og Øyvind Veseth Olsen.

– Dag Andreas har vi vært tydelig på at vi ønsker med videre. Christian må vurderes ut fra hans ståsted i Trondheim, mens Øyvind har fått ny jobb som gjør at vi må se hva som er mulig å få til, sier Berger.

Forstår lønnskuttet

Også Vebjørn Skorpen er på utgående kontrakt sammen med Maris Eltermanis, Daniel Rojas, Aziz Idris, Mahktar Thioune og Srdjan Vidakovic. Det samme er trenerduoen Rune Repvik og Vidar Johnsen. Repvik vil bruke noen dager på å tenke gjennom hva han vil.

– Jeg er veldig glad for at jeg ønskes med videre, men jeg må sette meg ned og bruke de neste dagene på å se for meg veien videre. Jeg vil kjenne litt på mekanismene og om det vil være riktig å fortsette.

– Vil det være av negativ betydning at budsjettet må kuttes?

– At det kuttes i lønnsbudsjettet har jeg full forståelse for. Og man kan på mange måter skape et godt fotballag med mindre lønninger, men jeg ønsker å vite om vi alle drar i samme retning og de svarene vil jeg finne før jeg bestemmer meg, svarer Repvik og fortsetter:

– Det er en grunn til at vi har vært i toppen fra første til siste serierunde og det er at vi fikk inn spillere av høy kvalitet. Jeg ønsker at vi fortsatt skal utvikle oss og når ting er så tett som det er så er jeg usikker på om forventningene kan være helt der oppe om vi kutter for mye. Poenget mitt er at man ønsker å stå for noe når man legger så mye tid i det, men samtidig er jeg helt klart priviligert som får være med på dette. Er nok ganske mange i Norges land som hadde flyttet på sekundet om de fikk tilbud om denne jobben, sier Repvik og legger til at han ikke har stående tilbud fra andre klubber.

– Er det spesielle spillere du ønsker med hvis du må velge blant de som har utgående kontrakt.

– Noen har vært kjempeviktige gjennom profesjonalitet, vilje og evne til å stille krav, treningskultur og seriøsitet over hele linja. Å beholde noen av dem blir viktig. Daniel Rojas og Mahktar Thioune er to eksempler på spillere som har vært enestående. Man må sette seg ned sammen med dem og høre hvor veien går videre, men jeg er selv på utgående kontrakt og per nå er det opp til klubben å vurdere hvem og hva.

Tenker helheten

Han er også opptatt av helheten, ikke bare A-laget.

– Det viktigste for meg er at man er en del av en klubb som virkelig ønsker noe på alle områder. Nå håper jeg ny kunstgresbane kommer til neste år og etter hvert et stadionbygg som gjør at man kan flytte ut til vårt eget anlegg. Jeg er fornøyd med å være i Finnmarkshallen, men til syvende og sist handler det om klubben Alta IF, eierforhold, klubbfølelse og det som hører med rundt et slikt anlegg, avslutter Repvik.

Følgende spillere har kontrakt også i 2018:

Runar Overvik

Andreas Markussen

Mats Frede Hansen

Thomas B. Braaten

Vegard B. Braaten

Magnus Nikolaisen

Eirik Lund Holm

Felix Adrian Jacobsen

Håvard Mannsverk

Aleksander Bjørnvåg

Marco Mauno Johannessen

Mads Aimar Bakkeby

Alexander Ellingsen