Frir til Slettli og Bruer

Alta-treneren opplever at man ikke lykkes med sitt eget spill. Nå søker han mer bredde i laget.

ØNSKES MED Vebjørn Slettli har sagt ja til å bidra. Nå vil Ottar Pettersen også ta en god prat med Fredrik Bruer (bak).  Foto: Karl Eirik Steffensen (arkiv)

pluss

– Jeg er veldig skuffet over helgas prestasjoner, og da spesielt i søndagens kamp. Jeg kan dessverre ikke sette fingeren på en eller to ting, det er mer svikt over hele linja, sier Alta-trener Ottar Pettersen etter tap mot Storhamar og LFH09 (Lillehammer/Fåberg).

Lørdag hang altaguttene brukbart med før pause og stillingen halvveis var 15-12 til vertene. I andre omgang rykket derimot Storhamar fra og vant 31-23. I søndagens kamp mot  sto det 16-10 til pause og altaguttene måtte til slutt se seg slått 33-22.

– Når man ikke er på stasjon ender man fort ti mål under, sier Alta-treneren.

Dermed står Alta med null poeng etter fem kamper.

– Det er ingen tvil om at vi har mye å jobbe med og at vi har kommet veldig skjevt ut, men samtidig føler jeg at lagene vi har møtt ikke har vært uoverkommelige. Om vi spilte opp mot vårt beste er jeg helt sikker på at vi kunne kjempet om poeng, legger han til.

Henter inn Slettli

Pettersen var selv på banen i 10-15 minutter i begge kampene. Det endte med to scoringer mot Storhamar og fem mot LFH09. Petter Barosen ble toppscorer med åtte og sju fulltreffere. Pettersen nærmer seg en operasjon i albuen, men får hjelp av Vebjørn Slettli i perioden han selv ikke kan spille.

– Vebjørn trener mer og mer og skal forsøke å legge til rette for spill i den perioden jeg blir borte. Også håper vi han blir med for fullt etter hvert, sier Pettersen som også vil ta en prat med Fredrik Bruer i håp om ytterligere erfaring inn i laget.

– Vi har flere gode spillere som trør rundt i Alta og som egentlig burde vært med. Fredrik er en god del på trening og jeg skal gjøre mitt for å motivere han ytterligere. At han er oftere på trening tar jeg som et tegn på at han synes det er artig, sier Pettersen.

Sin egen fiende

– Det nytter ikke å snakke om hvem vi møter hvis vi ikke får samhandlingen til å sitte. Vi må finne tryggheten og snu alt av steiner for å finne ut hva vi gjør galt når vi ikke klarer å yte vårt beste når det gjelder. Per nå er vi selv vår verste fiende.

Det positive, med tanke på å beholde plassen, får være at det er flere som sliter. Vestli og Nøtterøy 2 ligger over streken med to poeng etter henholdsvis seks og tre kamper.

Etter at Alta har hatt besøk av Bodø 2 lørdag 4. november venter nettopp Nøtterøy 2 (som slo Alta 25-30 i Alta) og Sarpsborg på bortebane. Da sistnevnte fungerer som rekrutteringslag for Halden topphåndball er altså alle de tre neste motstanderne lag som kan variere ut fra hvem de har tilgjengelig.