To komikere fra Bergen, to fra Alta, to runder med henholdsvis individuell standup og lagimprovisasjon, og publikum som dommere. Dette var konseptet for fredagens standup-show på City Scene.

Selv om begge er komikere, har verken Tommy Berg eller Caroline Johansen på Altas lag drevet med ren standup før. Det har derimot i høyeste grad begge komikere på Bergens lag, Vidar Hodnekvam og Ole Soo. Førstnevnte er for lengst etablert i standup-bransjen på nasjonalt nivå, og hans innsats i runde 1 var i en klasse for seg. Men også Soo, Berg og Johansen underholdt herlig.

Herlig Alta-harselas

Den utflytta altaværingen Caroline Johansen behersket nok ikke standup-formatet fullt ut, når det gjelder punchlines og timing. Men hennes selvironiske selvportrett av en «Først Price altaværing» var svært sjarmerende. 28-åringen fra Bossekop poengterte blant annet at hun aldri har hatt bil, ei heller skuter, at hun ikke drikker og ikke aner hvem denne Ali er  –  i det hele tatt: at hun er «litt sånn spess».

Moro med impro-lek

I runde 2 var utgangspunktet motsatt. Verken Hodnekvam eller Soo er improvisasjons-komikere, mens Caroline Johansen definitivt er det, og revy-rutinerte Tommy Berg kan nå litt av alt. I denne runden var det ikke tvil om at den svært lekne alta-duoen mestret konseptet best, mens bergenslaget var definitivt på bortebane.

Den uhøytidelige bykampen ble avgjort ved at konferansier Bengt Rune Strifeldt lot publikum stemme ved å gi mest applaus til det beste laget. Og folkets dom gikk tydelig i bergensduoens favør.

Takker publikum og Tommy

– Dette har vært en kjempeopplevelse, sier Caroline Johansen.

– Jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle bli tatt imot, men publikum opplevdes som varmt,  tilstede og imøtekommende. Jeg følte meg rett og slett veldig godt tatt imot. Jeg må berømme Tommy som gjorde en kjempeinnsats! Han tok improen uten noe problem og kastet seg uti det som om det skulle være det mest naturlige i verden - og det er det nok også litt for han, for Tommy er en veldig rutinert og «proff» komiker. Det har vært kjempeskøy å få jobbe med han, sier Caroline.