Filmregissør og honningsvåging Reinert Kiils nye film, Juleblod, har norgespremiere 3. november. Men altaværingene skal som de første i landet få ta en sniktitt allerede 31. oktober.

Åpen visning

– Mandag 30.oktober skal jeg vise den i Honningsvåg på Nordkapp kino, og dagen etter kommer jeg til Alta hvor vi skal vise den på Auroa kino. Det gjør jeg med tre av skuespillerne i filmen. De heter Stig Henrik Hoff, Marte Sætre og Sindre Olav Fredriksen, sier Kiil som opplyser om at alle kan komme på førpremien i Alta.

– Den har fått 15-års aldersgrense og det gjør sitt til at alle som er 12 år kan se den hvis de har med foresatte. Dette blir en åpen visning hvor publikum skal på treffe noen av skuespillerne.

Mingler med publikum

Juleblod handler kort fortalt om en seriemorder som blir omtalt som nissen som har rammet Norges utstrakte land hver julaften i over 13 år. Nå nærmer det seg jul igjen, og etterforskerne Thomas Rasch (Stig Henrik Hoff) og Terje Hansen (Sondre Krogtoft Larsen) må kjempe mot klokken for å komme nissen i forkjøpet før han slår til igjen.

– Jeg og nevnte skuespillere skal besøke en rekke kinoer i tiden mot jul, og i Alta skal vi, før visningen, snakke litt om hvilke utfordringer vi støtte på under innspillingen. Vi skal faktisk være i Alta i to dager, så etter filmen så skal vi mingle litt med publikum, lokker Kiil.

Måtte bygge eget Alta

Filmen er spilt inn i ni byer i Norge.

– Alta er også med i historien. Vi planla faktisk flere innspillingsdager hos dere, men en vinterstorm ødela for oss. Vi måtte derfor lage et eget Alta i Honningsvåg, men jeg kan love at altaværingene vil kjenne seg igjen, ler Kiil.

Dette er den andre filmen Kiil har på kinoer i Norge i løpet av de siste to årene.