– Ida sliter med ryggen, derfor måtte hun ut.

Det var påstanden BUL-trener Odd Inge Johansen serverte Altaposten for noen uker siden. Spørsmålet var hvorfor midtstopper Ida Sønvisen Suhr måtte forlate banen før kampen var over både mot Fløya 24. september og mot Grei uka etter.

De to siste helgene har hun ikke vært ute på banen i det hele tatt og Benedicte Elise Dahl har overtatt rollen i midtforsvaret. Den rollen får hun sesongen ut.

Venter barn

For nå bekrefter Ida Sønvisen Suhr at ryggskaden er noe langt koseligere. Hun venter nemlig barn med samboer og Alta-spiller Andreas Markussen og sesongen er dermed over for 25-åringen. Terminen ble under gårsdagens ultralydundersøkelse korrigert til 1. april.

– Det er litt rart å tenke på, og det sier kanskje litt om hvor glad jeg er i fotballen, men det satt langt inne å fortelle trenerne at jeg er gravid. Jeg måtte faktisk gråte en skvett selv om jeg naturligvis er kjempeglad for at jeg skal bli mamma, sier hun og legger til med et smil:

– Jeg fortalte det til Odd Inge før Byåsen-kampen i starten av september og jeg hadde lenge forberedt meg på den samtalen. Han tok det selvfølgelig på en god måte, men skjønte ikke helt hvorfor tårene kom. Det var nok en god miks av gledestårer og tårer over at jeg ikke kunne fullføre sesongen. Sammen la vi en plan om at dersom det kom noen spørsmål i en for tidlig fase så hadde jeg vondt i ryggen. Jeg ønsket ikke å gå ut med det så tidlig.

Å gi lagvenninnene nyheten var enklere og hun håper og tror de er fornøyde med at hun ikke gir fra seg alt av oppgaver.

FOTBALLPAR: En sannsynlig framtidig fotballspiller tar snart plass i hjemmet til Ida og Andreas. Foto: Magne Ek / arkiv

– Jeg ga dem øyeblikkelig beskjed om at de ikke måtte tro de var kvitt meg. Jeg skal fortsatt være med rundt laget. Oppvarmingen har vært mitt ansvar og slik blir det også resten av sesongen. Den som kanskje kan frykte noe er Roald Suhr (oppmann) som kan risikere at mange oppgaver blir stjålet i løpet av høsten, sier hun og forteller at hun fikk tilsendt en litt spesiell gratulasjon fra en av jentene på laget.

– En artikkel om Heidi Løke (landslagsspiller i håndball) som var på trening seks dager etter fødselen, sier hun med et smil.

Vil tilbake på banen

De siste ukene som spiller måtte hun spare seg til kampene.

– Jeg liker å ha gode treningsuker før kamp, men jeg klarte ikke det og måtte spare meg inn til kampene, sier hun.

Da kroppen sa ifra at nok var nok hadde BUL såpass med poeng at nedrykksspøkelset hadde forlatt BUL-garderoben.

– Det ville vært mye vanskeligere om vi lå i bunnstriden og i fare for å rykke ned. Ikke for at jeg tror jeg er en redningskvinne, men når jeg har hatt fast stopperplass ville det vært kjedelig å svikte før plassen var berget. Så jeg er glad for at jeg klarte å spille så lenge som jeg gjorde, men det har vært godt å se at Benedicte har overtatt på en veldig bra måte, sier hun.

At hun skal følge Heidi Løkes eksempel har hun ingen tro på, men tilbake på fotballbanen vil hun.

– Jeg klarer ikke helt å se for meg et liv uten fotballen. Men når det er sagt så klarer jeg vel knapt å se for meg et liv med en liten baby heller, sier hun med et smil før hun legger til:

– Med termin 1. april håper jeg å kunne starte litt rolig i forkant av høstsesongen neste år. Jeg skal i alle fall forsøke å holde meg i god form utover i svangerskapet ved å trene det jeg klarer.

Klare krav

Samboeren Andreas Markussen har kontrakt med Alta IF ut 2019, men narvikingen må trolig finne seg i å være altaværing i mange år framover.

– Jeg har satt klare krav til Andreas om at så lenge vi har små barn skal vi være i Alta, med min familie i nærheten, sier hun og får følgende svar fra samboeren.

– Idas ønsker betyr mye for meg og jeg har full forståelse for at hun vil ha familie og venner nær seg når vi får smått. Men jeg trives fantastisk godt i Alta både med fotballen, byen og svigerfamilien, så jeg blir gjerne i Alta, sier den storfornøyde og stolte narvikingen før Ida avslutter:

– Det har vært en spesiell høst. Jeg ble dårligere og dårligere mens Andreas ble bedre og bedre. Det er akkurat som om min fotballenergi har tatt veien til han, så nå skal han få overta alt jeg har av fotballenergi foran helgas kamp.

Søndag ble Markussens lagkamerat Eirik Lund Holm pappa til lille Petter før Christian Reginiussens lille Odin ble født mandag. Så er spørsmålet om Markussen er neste ut eller om det vil vise seg at andre Alta-spillere skviser seg i mellom.