Nordnorsk handelsmesse braker løs i dag med en spennende miks av salgsvarer, fra dyre flotte biler, bobiler og campingvogner til strikkaplagg og tovede kartanker, grillstuer og et finsk minihus som allerede skaper ovasjoner.

En solid blanding

Minihuset fra de dype finske skoger kommer garantert til å vekke oppsikt, og for dem som sysler med planer om hytte eller anneks, er en titt på Olokoto sitt minihus trolig verdt hele inngangsbilletten.

– Skal du satse på nordlysturister, så er nok denne minihustypen med glasstak, bygd av heltømmer virkelig en vinner, sier messegeneral Stigh Aarstein i Nordnorsk Handelsmess til avisa.

Han legger til at man ellers blant de totalt nesten 60 utstillerne skal finne bil, motor, teknikk, skjønnhet, velvære, pleie, reiseliv, bank, interiør, møbler, kjøkken, klær, design, hobby, fritid, alt som en slik messe skal ha.

– Det blir også egen lekepark for ungene, sier Aarstein.

– Sa da kan mor passe ungene der mens far leker med biler, er det slik dere tenker?

– Det blir tilsyn av voksne i lekeparken, så jeg tenker at mor også skal finne noe som fanger interessen, for jeg vil hevde at her er det noe for alle aldre og begge kjønn, sier messegeneralen.

Første gang

Handelsmessa som arrangeres i Alta denne helga har en forløper i Tromsø, der det er arrangert to messer tidligere i år.

– Dersom besøket i år svarer til forventningene, håper vi å kunne lage en årlig messe også i Alta. Vi har håp om at det skal komme mellom 3000 og 4000 besøkende fra fredag til søndag, men det er enkelte som har tippet på 5000, så det får vi se når helga er over, sier Aarstein.

Han sier Nordnorsk handelsmesse har satt vekk alt av kafedrift til Alta IF og at de selv kun konsentrere seg om messa. Aarstein er klar over at enkelte allerede klager over at det koster en hundrelapp å komme inn på messa, men uten inngangspenger ville det ikke vært mulig å arrangere forklarer han.

– Utstillerne betaler for leie av stand, vi har et profft opplegg for rigging til denne messa og vi betaler leie og strøm for bruken av Finnmarkshallen, så uten inngangsbillett, ville det ikke blitt noen messe i det hele tatt. Kan kanskje ta med at alle under 16 år slipper inn gratis, sier Aarstein.

Minihusene

Selv om det er mye bil, scooter og caravan, sportsartikler, moteklær og håndverksprodukter, så vil nok den finske  produsenten av minihus få godt besøk.

Det var likevel på håret at de klarte å få «huset» inn i Finnmarkshallen. Med en klaring på ytterst få centimetre fikk de lirket det drøyt sju tonn tunge «brakkeliknende» huset inn i hallen. Prisen vil neppe avskrekke Altas befolkning, og satser du på nordlysturister er det trolig bare å ta med seg Innovasjon Norge på besøk til messa.

Hallen fylles