Første artist på plakaten er Violet Road som har gjestet festivalen flere ganger tidligere.

– Violet Road har vokst til å bli et band vi normalt ikke kunne booket, hadde det ikke vært for at vi nå gjør de grepene vi gjør med å begynne å selge billetter. Samtidig vet vi at de har en stor følgebase i Alta, og 2017 er første året siden 2009 at jeg ikke har arrangert konsert med dem. Så det er lenge siden sist de var her, forteller festival- og bookingsjef i Aronnesrocken, Torgeir Ekeland som opplyser at bandet har brukt den siste tiden på å skrive ny musikk.

– Det er bestandig god stemning på en Violet Road konsert, og kanskje ekstra god stemning når de spiller her i Alta. Vi føler oss derfor rimelig sikre på at dette er det riktige bandet å presentere nå.

Ny artist fra tigerstaden

Oslojenta Fanny Andersen (20) er artist nummer to på programmet.

– Det kommer til å skje mye med karrieren til Fanny Andersen i løpet av det kommende året, det er vi sikre på. Da vi slapp Julie Bergan i 2015 var det ingen som lettet på øyenbrynene, men hun stod på scenen hos oss mens singelen «Arigato» var nr 1 på VG-lista. Singlene «Kids» og «Not A Toy» har fått tung rotasjon på norske radioer, og Aronnesrocken er stolte og glade for å kunne presentere henne til neste års festival, melder festivalsjefen.

Ulrich sin favoritt

Festivalen har også booket albumaktuelle Lüt fra Tromsø. Ifølge Ekeland har de fått tung radiorotasjon. Singelen «Du Vet Ingenting» var listet i 22 uker i strekk på P3 og «BoyToy» var listet fra slipp i april til og med august, og er nå listet med siste singel «Trash Gjennom».

– Metallicatrommis Lars Ulrich snakket blant annet varmt om bandet i sitt Beats1/Apple Music-radioprogram «It's Electric», forteller han.

Isaksen med band

Det relativt ferske bandet ISÁK med vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos er siste band som til nå er booket inn.

– Det kom mange tydelige tilbakemeldinger fra publikum om at vi måtte booke ISÁK tilbake til neste år, og bookingstyret var helt enige i det. Vi hører på publikums tilbakemeldinger, og derfor er jeg veldig glad for at vi igjen kan presentere de, på det de selv betegner som sin hjemmebane, forteller Ekeland.

– Hva kommer det til å koste å gå på Aronnesrocken neste år?

– Vi skal ha både helgepass og dagspass. Sistnevnte koster 500 kroner, mens helgepass kommer på 850 kroner, sier Ekeland som håper publikum kommer på festivalen som tidligere var gratis.

– Vi har store ambisjoner for Aronnesrocken, og det yrende lokale musikkmiljøet. Nå håper vi publikum følger oss i denne nye fasen, sier han.