Det er på Facebook-gruppa «Oppslagstavla i Alta» Emaus går ut med en advarsel, etter funnet av hasjpipene ved barnehagens gapahuker.

– Vi i Saga barnehage vil gjerne komme med et lite varsel til foreldre i Saga og i nærheten. Vi har tidligere opplevd brann og hærverk i gapahukene, som vi har fått satt opp til bruk av både barnehagen og fritidsfolk. Vi har brukt mange timer på å få satt de opp igjen, og ser at de blir brukt også i fritiden. Det synes vi er kjempeflott og setter pris på at de blir tatt godt vare på.

Utrivelig

Til Altaposten sier Emaus at det er utrivelig å finne brukerutstyr i det populære friluftsområdet.

– Når man finner ting som kan relateres til rus, så begynner man å lure på om det finnes flere ting også. Vi går ofte på tur med barna her, og det er vårt ansvar at det ikke skjer noe med dem.

– Har det blitt et tema i barnehagen?

– Ungene er såpass godt i lek, at de ikke har lagt merke til det. Vi gjør heller ikke noe stort vesen av det, sier Emaus.

Hun sier videre at dette er første gangen de har opplevd å finne brukerutstyr, men det er ikke uvanlig å måtte plukke opp røykstumper og ølbokser.

– Det er kjempetrist dersom ungdom føler at de må gjøre sånt for å få oppmerksomhet. Vi tenker også på de. Vi fant ingenting i pipene, så kanskje dette bare var for å teste, avslutter hun.