Konstituert senterleder Viggo Finstad Nilsen sier til Altaposten at senteret mistet sine tre beste omsetningstimer som følge av ildspåsettelsen sist lørdag. Intersport ble hardest rammet, som følge av at sprinkleranlegget ble løst ut og jobber fortsatt med opprydning.

Ørjan Wirkola Dragland ved Intersport påpeker at det i media beskrives som at de vasset i vann. Dette avfeier han.

– Da sprinklene ble utløst i andre etasje ble det mye sot-vann som kom ned i butikken, forklarer han.

– Vi opplever uansett dette som veldig trasige greier. Det har vært mye arbeid og gjenstår fortsatt mye arbeid, sier Wirkola Dragland og legger til at de har brukt dagene etter brannen til å gå over varene og vaske i lokalet.

Ørjan Wirkola Dragland viser hvor noe av vannet kom ned. Foto: Even Martinsen

Skader for hundretusener

Wirkola Dragland sier til TV-Nord at han regner med å ha fått ødelagt varer for et sted mellom 200.000 og 500.000 kroner. I tillegg regner han med å ha tapt cirka 50.000 kroner i omsetning, siden han måtte holde butikken stengt mens det verste holdt på.

– Alt som ble vått har vi kjørt bort, slik at forsikringen skal kunne få se på det. Vi har fått beskjed om å ta en varetelling og ha et «vannskade-salg». Det skal vi gjøre i neste uke, sier han.

– Dere har blitt offer for «pøbelstreker». Hva tenker du om det?

– Det er veldig irriterende og unødvendig. Det går rykter om hvem det er, men det får være opp til politiet å ta det videre. Forhåpentligvis slipper ikke vedkommende unna med det.

Ildspåsettelsen skal ha blitt delt på sosiale medier

Etter hva Altaposten erfarer, skal det i sosiale medier har blitt spredt en video av ildspåsettelsen.

Etterforskningsleder Karen Julie Eira ved politiet i Alta sier at de fortsatt etterforsker hendelsen. Politiet har en mistenkt person i saken, men ønsker ikke å gå ut med detaljer om vedkommende for å unngå bevisforspillelse.

– Vi er kjent med at det har blitt delt ting i sosiale medier, og at den som har tent på angivelig selv har dokumentert hendelsen, kommenterer Eira og ønsker at dersom noen sitter på opplysninger, eller bilder/video fra hendelsen, tar kontakt med politiet.

Etterforskningsleder Karen Julie Eira. Foto: Tom Skoglund /arkiv

– Brøt sperringene

Politiet sperret lørdag av området som skulle undersøkes nærmere. Disse sperringene ble ifølge Eira brutt.

– Vi ser på dette som alvorlig. Det skal ikke skje. Har vi satt en sperring på et sted vi skal undersøke nærmere, så er der fordi ingen skal inn der. Her kan det derfor være snakk om flere lovbrudd, sier etterforskningslederen.