Anna hadde omlag ti millioner sommerfugler i magen da hun våknet i dag tidlig. Ikke bare var det bursdagen hennes, men i anledning årets TV-aksjon skulle hun og resten av klasse 6 B ved Bossekop skole også få besøk av Kronprins Haakon denne dagen. Og som om ikke det var nok så skulle Anna være den som på vegne av skolen intervjuet Kronprinsen.

– Jeg har ikke klart å tenke på at jeg har bursdag i dag, så mye har jeg tenkt på at Kronprinsen skal komme, røpet det spente bursdagsbarnet foran klassen, mens de i dag tidlig ventet på at den kongelige skulle ankomme. Og nøyaktig 08.44 kom de sorte bilene med kronprinsen, sikkerhetsvaktene og slottets presseansvarlige rullende inn foran skolen.

VIKAR: Kronprins Haakon gikk uanstrengt løs på vikarjobben i klasse 6 B ved Bossekop skole. Foto: Hanne Larsen

Men de som trodde at dette skulle være noe å grue seg for kunne ta det helt med ro. I vanlige hverdagsbukser og blå hettegenser kom en avslappet kronprins inn døra til klasserommet og sa "Hei, hei" til alle sammen før han fikk oppdraget med å være vikar i samfunnsfag, som var dagens første fag på timeplanen.

– Nei, det ser ut til at elevene klarer den jobben helt fint, sa han til NRK, som stilte spørsmålet.

Foto: Hanne Larsen

Lærer Ingeborg Seppola Tubes syntes naturligvis dagen i dag var like artig som elevene.

– Ja, det var stor stas og vikartimen gikk kjempefint. Elevene var eksemplariske og stilte masse spørsmål og turte å være seg selv. De behandlet kronprinsen som en vanlig mann.

Sara Elise går i samme klasse og også hun var storfornøyd med den uvanlige torsdagen. I tillegg til det opplagte morsomme ved å møte Kronprins Haakon syntes også Sara Elise det er godt å kunne hjelpe barn som ikke har det like bra som henne selv.

– Ja, det er mange som har mistet hus, som har lite mat og de får heller ikke gå på skole. At vi kan løpe for å hjelpe dem er veldig bra, sa 11-åringen.