Altaværingen presenterer for første gang sin poesi, utenfor sosiale medier. Det gjør hun i Bossekop-parken i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse som ble feiret i går.

Ble invitert

– Jeg har skrevet dikt helt siden jeg var lita jente, men det er først det siste året jeg har villet dele diktene med andre. Elisabeth Lyng på Sisa kultursenter leste noen av mine dikt, som jeg la ut på min instagram-konto for noen måneder siden. Hun inviterte meg til å stille dem ut i forbindelse med at Sisa er med å feire Verdensdagen for psykisk helse. En finere måte å få debutere på, finnes ikke, smiler 43-åringen som bidrar med hele 26 dikt som kan leses i Bossekop-parken.

– Hva handler diktene om?

– Om følelser i stort og smått. Det å være redd, ha angst – eller å være glad. Dikt og poesi er en fin måte å fortelle ting på, forteller den ferske diktdebutanten.

Bokplaner

I løpet av dette året håper hun å få fullført en hel bok.

– Jeg skriver utrolig mye for tiden, for jeg er rett og slett i en veldig god steam. Dette året har jeg skrevet omlag 160 dikt. Planen nå er å få utgitt en bok fylt med poesi. Jeg vil gi den ut selv – og jeg håper å ha boken klar før jul, eller ut på nyåret, sier Tangen.

Eget forlag

Hun påpeker at det å gi diktene ut på eget forlag, er av to bestemte grunner.

– Jeg kunne sikkert sendt dem inn til et forlag, men jeg er selvsagt redd for å få avslag. En slik beskjed vil helt sikkert bremse kreativiteten og den gode flyten jeg er inne i for tiden, så jeg vil i første omgang  gi den ut selv. Den andre grunnen er at jeg kan styre alt og bestemme selv hvordan boken skal bli når jeg har 100 prosent kontroll over prosessen, sier Tangen.

– Hjerteslag i ord

Hun er utrolig glad for at hun fikk stille ut diktene for første gang under Verdensdagen for psykisk helse i regi av Sisa kultursenter.

– Utstillingen heter Hjerteslag i ord, og det passer som hånd i hanske til Verdensdagen for psykisk helse. Sisa kultursenter byr også på en enorm hjertevarme og en bedre måte å debutere på finnes ikke, sier Tangen fornøyd.