Irene Ojala & Co. har ingen planer om å avslutte sitt prosjekt etter dagens offensiv i maktens høyborg.

– Vi har vært i kontakt med de ulike politiske partiene og de virker positive til et slikt tverrpolitisk møte i november.  Ingen har sagt nei. Vi tar omså med oss fagfolk og andre som kan belyse saken til et slikt møte i Oslo, sier Ojala, som har brukt tid på å gå gjennom avisklipp den siste tiden.

– Det er en kamp som er ført i mange år og har blitt møtt med nonchalanse, mener Ojala, som nå er glad for velviljen de møtes med i dag.

Det ligger nemlig an til en travel dag for de tre fra postkortaksjonen under sitt oslobesøk. De skal ikke bare levere 11.000 kort, men har på rekke og rad møter med Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Frp. De nye stortingsrepresentantene har alle vært positive.

– Geir Iversen og Per P Olaf Lundteigen møtes de nå på morgenen.

– Møte med media.

– Møte med Runar Sjåstad og Ingalill Olsen i Ap.

– Møte med Marianne Haukland og Sveinung Stensland i helsekomiteen for Høyre.

– Møte med Trine Skei Grande i Venstre.

– Møte med Bengt Rune Strifeldt og Hoksrud i Frp.

– Vi føler at dette er et stort ansvar og er glade for at vi har altafolk i ryggen i denne saken, sier Irene Ojala. Hun forteller at politikerne er godt informert om fakta i saken, som avstander og befolkningstall.

– Fakta er viktig for oss, men også å dele de mange vitnesbyrdene som finnes på kortene som sendes inn, mener Ojala.

– Vi har fått mange sterke historier underveis, der folk forteller sin historie fra hjertet. Vi håper politikerne lytter, sier hun.

Ojala presiserer nok en gang at dette ikke handler om noen konkurranse med Hammerfest og Hammerfest sykehus.

– Tvert i mot. Vi er veldig opptatt av å videreformidle at Hammerfest fortjener  et godt helsevesen. Vi framsnakker Hammerfest og behovet der Det er like langt over Sennalandet begge veier og været er et problem uansett om man skal hit eller dit, påpeker Irene.