Varehussjefen ved Elkjøp Alta har all grunn til å smile. Fra januar 2017 til nå, har nemlig oppgangen på DAB+-adaptere til bil vært på 1400 prosent i snitt, og for DAB+-radioer er oppgangen på 221 prosent.

Klare for omlegging?

FM-signalene stenger som kjent den 13. desember i Troms og Finnmark. På spørsmål om han folk flest er klare for det, svare han at han tror de fleste har vendt seg til tanken.

– Vi ser at flere og flere av kundene våre er trygge rundt DAB. Det har vært mye informasjon det siste året og vi opplever at våre besøkende i butikk ikke syns omleggingen fra FM er så skummel. De fleste spørsmål de får går på hva som skjer med radioen i bilen, og hvordan man skal installere dette.

–Vi skal være klare for å hjelpe uansett behov.  På spørsmål fra kundene rundt DAB+ er det viktigste for oss å gjøre overgangen så smidig som mulig. Og lurer man på hva man skal gjøre med sin gamle FM-radio, tar vi imot til resirkulering, sier varehussjefen.

Fin økning

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Tully ved Clas Ohlson ønsker ikke å gå ut med tall, men forteller at økningen i salget i prosent er meget god.

– Fra november til desember økte salget av DAB-radioer i region Nord med 310 prosent. Vi ser at mange venter helt til rett før eller rett etter at nettet har slukket før de kjøper DAB-radio eller adaptere. I Januar etter slukkingen økte salget av dab-radioer med 1059 prostent sammenlignet med fjoråret og etter slukkingen har økningen frem til nå ligget på et snitt på 329prosent. Dette gjelder DAB-radioer og adaptere, forteller hun.