Vårkampen endte også med seier til Dalen, som endte på 6.plass, kun to poeng bak 4. plassen.

Stein Arne «Lole» Mannsverk er Finnmarks giftigste angrepsspiller. Med hat-trick mot BUL, da Dalen vant 4-2 på Sparebank1 stadion lørdag, sikret han seg også toppscorertittelen i Finnmarksserien. Sammen med Dan Maichael Randa på opprykkslaget Bjørnevatn har Mannsverk scoret 23 ganger denne sesongen. Tverrelvdalens juvel leverte spill av høy klasse i dagens kamp mot BUL og tegnet seg for tre scoringer.

Viktig å slå BUL

Et av sesongens viktigste mål for A-laget til Dalen foran sesongen var å vinne lokalderbyene mot BUL og komme høyere på tabellen enn fotballnaboen. Begge deler gikk inn da Dalen i siste serierunde i Finnmarksserien slo BUL 4-2 på Sparebank1 stadion i Dalen. På en sleip gressarena, i surt høstvær, var det aldri noen tvil om at bossekopingene har et stykke igjen til nivået til Dalen.

Kampen mot BUL ble ingen stor kamp kvalitetsmessig. Dalen var klart best og styrte kampen. Samtidig er det ingen tvil om at BUL med et lag med mange 16- og 17-åringer har noe på gang. Det unge BUL-laget er godt organisert, og har flere spennende typer som kan komme til å prege finnmarksfotballen de neste årene om BUL klarer å holde de sammen.

Målene

Litt om målene; 1-0 etter 23 minutter. Svein Ove Thomassen tilbake etter sykdom og skade, kombinerte på midtbana og curlet et ferdigscoret innlegg på bakerste stang. Der gjorde ikke Sverre Nilsen noen feil og tegnet seg for sesongens femte scoring. 2-0-scoringen  har også Sverre en stor del av æret for. Indreløperen hentet ballen på egen banehalvdel og så et godt buet løp fra Stein Arne "Lole" Mannsverk. Pasningen etter 28 minutt satt perfekt. Ingen i divisjonen er i nærheten av farten til "Lole" og alene med keeper gjorde han ingen feil. 2-0 var også pauseresultatet.

Så reduserte BUL på straffe, 2-1. Minuttet etter var det Dalen som fikk straffe etter at "Lole" ble felt. Toppscoret til Dalen tok selv straffen og gjorde 3-1 (60.minutt). 4-1 kom det noen minutter senere andre andreomgang etter en ny straffe; og en kontant ekspedring av Stein Arne. Hans tredje mål for dagen og dermed avsluttet han som divisjonens toppscorer sammen med Bjørnevatns Dan Michal Randa, begge med 23 mål. Randa og Bjørnevatn gikk for øvrig på tap 0-1 mot KIF.

BUL hadde kanskje dagens fineste mål som også ble kampens siste; en knallperle fra Sebastian Sørnes Holmvik, slik at resultatet ble 4-2.

Gode spillere

Flere på hjemmelaget gjorde sine saker godt i kampen. Tremålsscorer Stein Arne var en konstant trussel for BUL, og viste seg fram som den juvelen han er. Forrige sesongs guttespiller Mathias Pettersen gjorde sin beste kamp for året, og begynner å ligne på en framtidig toppspiller på seniornivå i Finnmark. Selv om både Svein Ove og Tom Helge på Dalens midtbane var viktig, trekker fram Sverre Nilsen med en scoring og en målgivende. Samtidig er han en toveisspiller, en boks til boksspiller, som er svært viktig for Dalen. På BUL imponerte Saber Salaheldin Morad, i en sentral posisjon på midtbanen. En spiller som har potensial for spill langt høyere opp enn 4. divisjonen.

Banens beste var imidlertid dommer  Vlade Filiøpovic (KIF). Han gjorde knapt en feil gjennom hele kampen.