Tidligere Alta-keeper Lukasz Jarosinski og HamKam, som kommer til Finnmarkshallen i helga, er allerede klar for 1. divisjon, mens Alta for tiden ligger på andreplassen som gir kvalifisering. Kun to poeng bak jager Håvard Nome og Raufoss.

Om vel en uke  får Nome besøk av sine tidligere lagkamerater og altaværingen vil ikke gi moderklubben noen enkel oppgave på Nammo stadion.

– Jeg kan ikke tenke på at det er Alta vi kjemper mot selv om det naturligvis er litt speielt. Mitt fokus er Raufoss, et lag jeg har vært en del av i to sesonger, så jeg ser fram til innspurten, sier Nome som sammen med Raufoss skal møte niendeplasserte Bærum på bortebane i helga før de møter Alta og til slutt Nybergsund.

Asker som er a poeng med Raufoss, men har langt dårligere målforskjell enn lagene foran, møter bunnlaget Finnsnes. I de to siste rundene møter de Grorud og Asker, mens Alta avslutter hjemme mot Skeid etter bortemøtet med Raufoss.

– Dersom Alta ripper mot HamKam i helga har jeg stor tro på at vi kan overta kvalifiseringsplassen før de besøker oss neste helg. Men jeg forventer at det blir en tøff kamp om andreplassen sesongen ut, sier Nome.

– Har flyt

Etter ferien, og 2-1-tapet borte mot Alta som avsluttet vårsesongen, har Raufoss vunnet åtte kamper (inkludert 2-0 over opprykksklare HamKam), spilt en uavgjort og tapt to (mot Asker og Kjelsås).

– Vi varierte litt i vårsesongen, men har blitt bedre og bedre utover høsten. Mens mange spilte i flere forskjellige posisjoner i fjor har vi i år i større grad blitt brukt på en fast plass på banen. Vi har en toppscorer (Anton Karl Peter Henningsson, 18 mål) som spilte mye på kanten i fjor i tillegg til at han var en del skadet. I år har han sluppet unna langvarige skader og stort sett spilt spiss, en posisjon han trives veldig godt i. For min egen del er det rollen som defensivt anker på midtbanen jeg har fått konsentrere meg om. Det har gitt meg større trygghet og jeg mener selv at jeg har hatt stor framgang utover i sesongen. Hele laget har egentlig hatt en fin flyt i høst og vi har god selvtillit hele gjengen, sier Nome som også har overatt kapteinsrollen i laget.

– Det håper jeg betyr at de er fornøyde med den jobben jeg gjør i laget.

Utgående kontrakt

Altaværingen er på utgående kontrakt med Raufoss, men ser ikke bort fra at han forlenger med klubben.

– Jeg har fått signaler på at de ønsker meg videre, men ikke fått noe kontraktsforslag. Jeg har derimot gitt beskjed om at jeg ønsker å jobbe litt ved siden av fotballen og der har klubben vært behjelpelig med å sette meg i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Det kan vel også tolkes til at de ønsker at jeg blir her jeg er, sier siviløkonomen som ikke har tenkt tanken på å flytte hjem til Alta.

– Jeg trives godt i klubben og i den rollen jeg har i laget. Så jeg har ikke tenkt at jeg skal hjem, men ingenting er avklart med hverken jobb eller fotballen.

– Har du hørt noe fra andre klubber?

– Nei.

– Ikke at noen andre klubber er interessert heller?

– Alle klubber har vel følere ute, uavhengig av hvilket nivå man spiller på. Så jeg vet at noen følger med på hva jeg gjør, men slik er det vel for alle spillere.

– Kan divisjonstatus neste år påvirke ditt valg?

– Man er alltid interessert i å spille på høyest mulig nivå. Per nå utelukker jeg hverken det ene eller det andre.

Fornøyd med endringen

Det nye seriesystemet gjør at flere lag i toppen av tabellen får ta del i viktige kamper utover høsten.

– Med det gamle systemet, hvor kun vinneren rykket opp, ville resten av kampene nærmest vært ubetydelig for både oss og Alta IF. Nå har vi virkelig noe å spille om selv om HamKam har sikret seg opprykk, så denne ordningen er jeg godt fornøyd med, avslutter Nome.