Alta kunstkunstklubb inntar onsdag Alta museum med hele 40 verk som ni lokale kunstnere står bak.

– Spennende gjensyn

– Det er veldig lenge siden vi hadde en utstilling på museet. Sist gang var vel tidlig på 90-tallet, så vi gleder oss til dette gjensynet. En av årsakene til at vi stiller ut på museet er lite tilgang til lokaler i sentrum. Men, vi er veldig stolt over å få bruke museets lokaler, sier Gunn Strøm i Alta kunstkunstklubb.

Mandag starter hun og medlemmene på arbeidet med å få opp de 40 verkene.

– Vi har ingen rød tråd, for de ni kunstnerne i klubben har selv valgt ut hva og hvilke tema de vil stille ut. Det blir veldig variert innhold av verk som er laget med olje-, acryl og pastell-teknikker, sier Ruth Simonsen.

Åpnes med musikere

Det hele åpnes med levende musikk for publikum onsdag kveld.

– Det kommer to flinke musikere fra Rafsbotn som skal lage litt liv. Etter at de har spilt skal vi fortelle publikum hvem vi er og hva vi driver med, før man kan vandre rundt å ta en titt på alle verken som vi har malt i løpet av sommeren. Det er første gang vi skal ha en åpningsseremoni, så vi er spente, sier de to lokale kunstnerne.

Produserer mye

De forteller at klubben forsøker å ha en minst en vår- og høstustilling pr år.

– Vi er nå elleve medlemmer i klubben som hver tirsdag møtes på Sisa kultursenter hvor vi produserer malerier. Og vi produserer såpass mye at vi er nødt til å ha to utstillinger, smiler kunstduoen som opplyser at alle verken er til salgs.

– Den skal stå fremme ut oktober måned. Utstillingen følger museets åpningstider og hvis noen vil kjøpe, så tar museet ansatte seg av det, lokker de.