– Jeg husker at alt begynte å skurre før det gikk i svart, men samtidig tror jeg ikke at jeg var borte så mange sekunder, sier BULs høyreback Martine Romsdal etter 2-2-oppgjøret i 1. divisjon borte mot Grei.

Etter flere hjernerystelser tidligere i karrieren har høyrebacken de siste årene spilt med hjelm. Assistenttrener Lise Lotte Lund Martnes kan fortelle at 17-åringen 70 minutter ut i kampen fikk en ball i ansiktet, men løp videre uten at smellen så ut til å plage henne. Noen sekunder senere gikk hun rett i bakken.

– Jeg har fått ballen i ansiktet tusen ganger uten at det har gitt meg problemer, så det er litt rart. Det er selvfølgelig ekkelt å oppleve sånne ting, men jeg følte meg raskt bedre og er langt bedre i dag enn i går selv om jeg fortsatt har litt hodepine, sier Romsdal.

Høyrebacken hadde allerede før kampen avtalt at hun skulle få fri noen dager i starten av denne uka for å bli igjen på Østlandet der hun får god pleie av sin mor.

– Merker jeg ikke ytterligere bedring fram til i morgen så vurderer vi å dra en tur til legen, sier hun.

Måtte omrokkere

BUL-jentene tok ledelsen ved Johanne Bjørnå midtveis i den første omgangen.

– Vi hang ikke med i første omgang og scoret litt mot spillets gang, men Fart scoret to ganger og ledet fortjent til pause. Mens de trolig gikk fornøyd inn i garderoben med tanker om å fortsette på samme måte måtte vi gjøre noen omrokkeringer, sier Lund Martnes.

For allerede før Romsdal forlot banen måtte Ida Sønvisen Suhr også denne gang kaste inn håndkleet på grunn av ryggsmerter. I stedet for å sette en av backene eller en innbytter inn i midtforsvaret valgte trenerteamet å trekke rutinerte Benedicte Elise Dahl ned som stopper. Therese Vollan Kristensen overtok plassen på midtbanen og overlot den hengende spissrollen til Johanne Bjørnå som startet på kanten.

Imponert trener

– Vi hadde en god prat i pausen og jentene angrep kampen på en helt annen måte. Plutselig kjente vi oss igjen på det høye presset vi er god på. Vi vant ballen mye høyere i banen og spissen deres som var mye involvert før pause ble virkelig tatt vare på og var helt usynlig i andre omgang, sier Lund Martnes som er imponert over hvordan jentene tok imot beskjeder.

– Jeg er virkelig imponert over hvordan de, mange av dem veldig unge, klarer å omstille seg. Det er fantastisk å være trener for et lag som tar til seg det de får beskjed om og veldig morsomt er det å se at våre unge spillere klarer å være så rolig og klok i spillestilen. Og ikke minst er det imponerende hvordan de mer urutinerte ungjentene som kommer inn løser oppgavene, sier Lund Martnes og nevner spesielt Emilie Kjeldsberg Sivertsen og Marie Nygård Kjellmann.

– Helt vill liga

Mellom KIL/Hemne på nedrykksplass og Øvrevoll Hosle på tredjeplass skiller det per i dag kun ni poeng etter at førstnevnte slo sistnevnte med 2-0 borte. Kongsvinger som ligger helt sist slo Åsane og har to poeng opp til Grei som ligger over nedrykksstreken. BUL er på femteplass to poeng bak bronseplassen når fire kamper gjenstår.

– Det er en helt vill liga hvor alle kan slå alle og det vil bli et rotterace helt til slutt. Vi kan ikke avskrive noen og realiteten er at vi spiller i en divisjon hvor hver kamp er viktig noe som er nytt for mange av våre spillere, sier Lund Martnes.

Å ta poeng fra Grei var viktig da de med seier ville klatret nærmere ryggen til BUL. Det samme gjelder kommende helgs motstander Fart som kun er tre poeng over nedrykksstreken og tre poeng bak BUL.

– Mot Fløya sist helg var vi god i 30 minutter og tapte. I går var vi god i en omgang og spilte uavgjort, så når Fart kommer til Bossekop på søndag regner jeg med vi kommer til å være god i minst 70 minutter og vinner fortjent, sier Lund Martnes med et smil.

Etter at Fart har gjestet Coop-banen venter en ny hjemmekamp mot serieleder Lyn før de avslutter mot Urædd borte og Åsane hjemme. Tre av fire kamper skal altså spilles på hjemmebane.

– Vi har tatt like mye poeng borte som hjemme så det ser ikke ut til å bety så mye, men jeg håper publikum finner fram varme klær og kommer for å hjelpe oss i en spennende innspurt. Det fortjener jentene, avslutter hun.