I en fersk dom fra Alta tingrett heter det at en 34 år gammel mann fra Alta er dømt for ruskjøring.

  • Søndag 8. januar blant annet i Bossekop i Alta førte han personbil, til tross for at han var påvirket av berusende eller bedøvende midler. Blodprøve tatt av mannen viste en spor av THC i blodet.

Mannen møtte i retten og erkjente seg skyldig.

Stoppet av politiet

I retten forklarte mannen at kompisen gikk ut av bilen ved Bossekop skole, og tiltalte kjørte så fra skolen til Esso bensinstasjon, for å handle røyk. Der ble 34-åringen møtt av en politibetjent som tok tegn- og symptomtest på ham.

– Det ble fattet mistanke om ruspåvirkning på grunnlag av at tiltalte hadde blodsprengte øyne og en tidsoppfatning som var helt i grenseland av det som var normalt, forklarte betjenten i retten.

Retten har etter dette funnet det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte har ført personbil fra Bossekop skole til Esso bensinstasjon i Alta, til tross for at han var påvirket av THC.

Mannen ble i Alta tingrett dømt til 21 dager fengsel og må i tillegg til å betale en bot på 30.000 kroner klare seg uten lappen i to år.

– Tiltalte kjørte bil under relativt høy grad av ruspåvirkning, en kort strekning nattestid i januar, på hovedveien i Bossekop. Retten kan ikke se særlige omstendigheter ved kjøringen som skulle begrunne et unntak fra lovens hovedregel om ubetinget fengsel, heter det.