Altaværingen Maila Haugen er en av flere som er hyret inn til en ny film som i disse dager spilles inn på filmcampen i Målselv.

Jobber som potet

Filmen er en norsk/svensk produksjon som handler om samer som saboterer for tyskerne under. 2 verdenskrig.

– Jeg er produksjonsassistent og det betyr at jeg har ansvaret for at alt som skjer på campen fungerer. Det være seg å få skuespillerne på plass til opptak, samt å se til at alle som er her trives med mer. Kort fortalt en potetjobb hvor jeg må fikse det meste, sier Haugen, som er utdannet innen filmproduksjon.

– Veldig moro å få være med. Etter dette skal jeg til Oslo til et nytt filmprosjekt. Jeg jobber for tiden som frilanser og ordreboka er full av kommende oppdrag, smiler altajenta.

– Dyktig

En av produsentene for filmen er Rein Film AS med Ståle Mathis Mathisen i førersetet.

– Jeg er produsent for den norske delen, men svenskene har en egen produsent og regissør. Vi har lenge ønsket å jobbe med Maila. Endelig klaffet det å få arbeide med henne på denne filmen som skal bli en kortfilm. En dyktig jente som vi helt klart vil jobbe mer med framover. I tillegg er Ken Arne Brox med i crewet, så vi er flere fra Finnmark på filmcampen, sier Mathis Mathisen.

Klar på nyåret

Filmens tittel er Boomboom og skal være klar for visning over nyttår.

– Vi er ferdig med innspillingen torsdag. Utover høsten skal alt klippes sammen. Vi håper å få vist den på en rekke festivaler med mer i 2018. Boomboom skal bli en sabotasjefilm hvor samiske aktivister gjør det vanskelig for tyskerne under 2. verdenskrig, mer vil jeg ikke si nå, røper Mathis Mathisen.