Høstsprell på Kvenvikmoen har funnet formelen og samlet fullt hus i helga, både i teltet og utenfor. Altapostens utskremte tok tempen på campen lørdag ettermiddag, hvor folk fra fjern og nær koste seg stort med grilling, sosialt samvær, samt med ett og annet i glasset.

Nyter campinglivet

Helge Marstad fra Hammerfest gjestet i år festivalen for tredje gang.

– Jeg stortrives og det er ikke uten grunn at jeg har vært her flere ganger, for det er nemlig veldig lett å komme i kontakt alle som bor her på campen, bedyrer Marstad, som sier han denne gang er på festivalen med flere fra Hammerfest.

– Er du fra Altaposten? Vi orker ikke å nevne noe om debatten om denne sykehussaken, spøker og ler kompisene i forteltet.

– Det her er første gang vi er her, og det har vært utrolig artig. Vi kom på torsdag og fredag kveld koste vi oss på Vassendgutan og han der Country-Steffen. Det var smekkfullt og lyden var upåklagelig, smiler ekteparet Tone og Kalle Johansen fra Hammerfest.

– Er dere her på grunn av artistene?

– Nei, det er faktisk ett-fett hvem som spiller. All ære til artistene, men vi er her først og fremst på grunn av den gode stemningen som råder over hele campingområdet. Men bevares, det er jo en ekstra bonus når det er gode artister på kveldstid, smiler Siv Solstad og Gunn Olsen som også er fra Hammerfest.

– Hva gjør dere på dagtid før konsertene?

– Griller god mat, koser oss med noe godt i glasset og er sosiale. Kort forklart så nyter vi det gode campingliv, smiler hammerfestingene.

Det sosiale er viktigst

Litt bortenfor Hammerfest-gjengen hadde flere tanaværinger rigget seg til med en stor bobil med fortelt. Praten gikk livlig rundt det lille campingbordet da Altapostens stakk hodet under teltbardunene.

– Hvis du er fra avisen kan du skrive at det her er bare kos, smiler Laila Dervo som forklarer at omlag 20 tanaværinger hadde tatt turen til Høstsprell i helgen.

– Vi kom på torsdag og drar hjem på søndag. Vi er her først og fremst på grunn av  det sosiale, svarer Dervo på spørsmål om de er her på grunn av artistene.

– Jeg er her for første gang og jeg tror nok helt sikkert at jeg kommer igjen, skyter sidekompisen Tom Ivar Utsi inn.

– Det han mener er at det er utrolig lett å bli kjent med folk her, og alle er i knakende godt humør hele tiden. Når man tar seg en runde på området, blir vi alltid invitert inn på et glass eller to, påpeker Dervo som har gjestet festivalen en gang tidligere.

– Jeg har vogna rett ved siden av disse tanaværingene og jeg nettopp blitt kjent med dem, skyter Geir Johnsen fra Alta inn, mens grillen smågløder i bakgrunnen.

Festet med gamlisene

På enden av campingen hadde fire unggutter rigget seg rundt en stor nypåtent grill. Målet for lørdagen var å få se Lothepus.

– Vi er vel de yngste på denne festivalen, ler Kristoffer Nilsen, som sier de fire kompisene er i midten av tyveårene.

– Snittalderen vår er vel 24. De fleste som er her er såkalte gamliser, men vi stortrives, selv om vi er de yngste. Det er knakende god musikk på kveldstid, og på dagtid er vi litt rundt omkring på området, forklarer Martin Hansen.

– Vi er alle fra Alta og vi kom hit torsdag kveld med campingvogn, for vi må jo bo der det skjer. Gamlisene kan helt klart dette med å feste og lage liv, så vi stortrives sammen med dem, smiler guttene som tror de har campens styggeste vogn.

– Den er gammel og ikke noe pent syn, men den duger til å feste i i noen dager, ler ungguttene som synes årets artister har bydd på knakende god musikk.

– Vassendgutan var veldig gode, men helgens høydepunkt og en av grunnene til at vi er her, er Lothepus, smiler kompisene som er på festivalen for første gang.

– Vi kommer nok til neste år også. Det er sikkert.