De må ut med 726.375 kroner i etterlønn og sakskostnader, etter at anken ble forkastet

Dommen fra tingretten, der daglig leder er tilkjent etterlønn som erstatning for oppsigelse, blir dermed stående.

Ble ikke enige

Uenighet om hvordan selskapet Polarctic Seafood AS i Øksfjord skulle drives, endte med at styreleder trakk seg og daglig leder ble oppsagt, etter en e-postutveksling mellom eier og ansatte.  Striden mellom eier og ansatte dreide seg i følge rettsreferatet om hvorvidt ansatte og styrets ledelse hadde drevet selskapet slik eierne ønsket det.

Under ankesaken hevdet Polarctic at daglig leder selv hadde sagt opp og frivillig stilt sin stilling til disposisjon, videre at mangel på tillit ikke medfører at arbeidsforholdet må opphøre. "Vilkårene for utbetaling av etterlønn etter arbeidsavtalen er av den grunn ikke til stede.", hevdet Polarctics prosessfullmektig under ankesaken.

Uten tillit

Daglig leder av selskapet mente verken styret eller hovedaksjonærer hadde nødvendig tillit til han som leder av selskapet, han pekte i tingretten derfor på den lønnsavtalen som var inngått og som skulle sikre han etterlønn ved eventuell oppsigelse. Denne avtalen mente tingretten retten var gyldig og dømte derfor Polarctic til å betale han 450.000 kroner pluss saksomkostninger på kroner 135.125.

Denne dommen var fra mars i år, men ble anket av Polarctic AS til lagmannsretten. Lagmannsretten kom til at ankes forkastes, dermed står tingrettsdommen. Og nå må Polarctic ut med ytterligere drøyt 140.000 kroner i saksomkostninger for daglig leders kostnader med lagmannsrettsbehandlingen.