I stedet for å dvele ved tenåringslivets realiteter og trivialiteter, foretok en gjeng smått voksne gutter i Tromsdalen for rundt fem år siden det eneste fornuftige. De startet band, skaffet seg instrumenter og perfeksjonerte kunsten å banke livskiten ut av dem. Under navnet Red Headed Sluts gjorde de legendariske konserter, også i Alta.

Bandet har deretter endret navn og for så vidt også sjanger, men vennegjengen virker fortsatt beundringsverdig ubekymret, der de serverer smått skranglete og svært fengende indiepoprock med snert av garasje og pønk. Vokalist Magnus Vold Jensens gi-faen-attitude, der han står med hendene i lomma, er simpelthen uimotståelig. Tekstene er befriende direkte, tjafs og metaforer forekommer ikke.

På sletta skaper The Modern Times kraftig, men kontrollert nikking fra den eldre garde og lettbeint dansing blant de yngre publikummerne. Det samme skjedde på blant annet Bukta- og Øyafestivalen her forleden. Kvalitetsindikatorer, spør du meg. Du verden, for et herlig band!