– Vi har beina på bakken, men er godt fornøyde med at oppstartåret for drift i Sør-Tverrfjord har gått bra. Overskuddet er litt bedre enn budsjettert og vi gikk i pluss, kommer det optimistisk fra Andreas Wiese, daglig leder for Wiese & Co.

Etter en hektisk sommer med oppussing av fiskebruket i Bergsfjord, vil dette bli hovedmottak av fangst utover høsten og til vinteren.

– Vi har planer for begge mottakene, forsikrer Wiese.

For franske ganer

Planen for de to mottakene er at det både i Sør Tverrfjord og i Bergsfjord skal satses på tørrfisk. Det vil bli bygget flere hjeller for tørrfisken. Men hovedmottak av fisk skal skje i Bergsfjord.

Nytt for Sør Tverrfjord er at Andreas Wiese bygger røykeri ved dette mottaket.

–  Det har vært drøftet lenge med det franske firmaet Sea Frais om å bygge røykeri spesielt for laks. Den franske visjonen er å bygge røykeri der fisken er, forteller Wiese.

Denne sommeren har fiskebruket hans tatt imot mye laks av god kvalitet, og så langt er denne fisken frosset ned for eksport.

Nå vil Wiese starte prøveproduksjon av røkt laks så snart godkjenning av anlegget er på plass. Elles har mottaket i Sør Tverrfjord tatt imot endel kveite, sei og hyse, og denne leveransen regner Wiese med å ha utover høsten.

– Vi kjøper alt mulig, konkluderer sjefen sjøl.

Ny aktivitet

Andreas Wiese satser på ekstra service ved å starte egnesentral. Det har meldt seg flere interesserte, også fra Alta, og Wiese regner med at egnesentralen kan gi opptil seks arbeidsplasser. Han tror det er større sjanse for rekruttering av arbeidere med den nye satsingen i Bergsfjord, men poengterer at det skal være drift begge plasser

– Vi har gode folk som vi må ta vare på. Det er fint med aktivitet begge steder, og målet er at mottakene skal utfylle hverandre, sier Wiese.

Når gulvleggerne i midten av september har gjort sitt ved fiskebruket i Bergsfjord og godkjenning er på plass, blir det ny åpningsseremoni for mottakene

Utover høsten blir det mottak av all fisk som kommer, samtidig som det skal klargjøres for torskesesongen. Andreas Wiese er svært glad for mottakelsen han har opplevd i vestre Loppa og tror på fremtiden.

– Vi har hatt en nøktern start, sier han.

FRISK SATSING: Andreas Wiese satser friskt i Vestre Loppa og har i sommer pusset opp fiskebruket i Bergsfjord. Foto: Privat