Den flotte haiketuren til Alta Canyon endte med en bismak for hjemmesykepleievikaren. For to dager siden la Bjørnset ut på haik til Sautso for å mimre Det er nemlig 22 år siden sist bergenseren var i Alta, også da i hjemmesykepleien.

På vei tilbake, etter å ha gått flere omveier og kanskje gått seg litt vill, så han frem til å få seg en god middag på Gargia Fjellstue.

Slik ble det ikke.

– På vei opp til Sautso hadde jeg passert et skilt med reklame for fjellstua. Jeg hadde spist bare en brødskive i løpet av dagen og var selvfølgelig sulten og så frem til å sette meg ned for å mimre, forteller han.

– Men da jeg kom fram, var beskjeden at jeg ikke fikk kjøpt middag med mindre jeg losjerte meg inn. Det kostet 1.445 kroner natta. Dermed ble det ingen bacalao på meg, forteller han.

Kun kake og kaffe

Sulten som han var, fortalte Bjørnset den ansatte som var på jobb om sin lange og strevsomme tur, og at han hadde virkelig sett fram til å mimre litt.

– Men de viste ingen nåde, forteller han oppgitt.

– Jeg kunne nok vært utmatta av sult, uten at det hadde blitt lagt særlig merke til. En porsjon med bacalao kunne hun ikke tilby, for hun hadde fått sine direktiver. Som en liten trøst fikk jeg kjøpe kaffe og kake, legger Bjørnset til.

Historien om da han kom til Gargia Fjellstue akter han å fortelle videre.

– Tenk at dette er det eneste stedet omtrent helt til Alta, der det kan være mulig å få seg mat, så skaff dere bacalao på boks i det minste, avslutter han.

– Helt greit

Daglig leder ved Gargia Fjellstue, Sølvi Monsen, sier at personalet gjorde helt rett da de henviste til at Bjørnset måtte bestille overnatting for å få matservering.

– Fjellstua er privat og drives ikke som en del av Statens fjellstuer. Med tanke på den økonomiske situasjonen ønsker vi en drift hele året rundt, og da har vi gått ut med at middagsserveringen er innskrenket. Ønsker vi en helårlig drift, så har ikke vi mulighet til å servere de som kommer i ny og ne. For øvrig er alle hjertelig velkomne til oss, sier hun.

– Bjørnset skal også ha fått en veldig fin behandling og forklaring på hvorfor det var som det  var. Så må man ikke glemme at det er 22 år siden han var her sist. Ting endrer seg, legger hun til.

FLERE FÅR NEI PÅ GARGIA: Gargia fjellstue har sagt nei til flere som kun ønsker middag. – Vi må prioritere våre overnattingsgjester, sier hun. Foto: Trond Arvid Alund / arkiv

Forhåndsbestiller

Ønsker man derfor middag ved Gargia så er det hotell-reservasjoner som gjelder. Monsen forklarer:

– Etter noen års drift og erfaringer så har vi begrenset tidspunkt for middagsservering til mellom kl 19 og 21. Pga det er da våre overnattende gjester sjekker inn. Og disse har da som regel forhåndsbestilt middag. Dersom vi har kapasitet så tar vi i mot andre gjester i dette tidsrommet. Men lurt om man ringer på forhånd å sjekker om ledig kapasitet. Ellers har vi åpent fra kl 11 til kl 2100 for kaffe og kake og alle er velkommen.

FLERE FÅR NEI PÅ GARGIA: Gargia fjellstue har sagt nei til flere som kun ønsker middag. – Vi må prioritere våre overnattingsgjester, sier hun. Foto: Trond Arvid Alund / arkiv