Alf Åge Bjørklund og Alf Christian Losvar kom inn til Alta som tredje lag etter de første fem milene. Men at avstanden opp til lederne, nederlandske Ramses Bekkenk og Bram Rood, var blitt på noen minutter vil garantert ikke bekymre laget som forsvarer Altas ære i herreklassen på 700-kilometeren.

– Vi vet hva vi skal gjennom og kommer ikke til å la oss stresse. Vi skal kose oss, komme igang og finne en fin fart, så får vi se når vi nærmer oss Skoganvarre om vi skal begynne å tenke litt strategi, sa Losvar før start.

Da er omlag 500 kilometer unnagjort og 200 gjenstår. Trolig har de da sittet på sykkelsetet i nærmere to døgn.

– Bortsett fra at vi skal krysse asfalten i Jotka en gang så er alle de siste 200 kilometerne i terreng. Det er langt, og spesielt når man allerede har syklet 50 mil. Mye kan skje mot slutten, men er det noen som gjør noen stunt på det siste strekket så vil nok vi også begynne å legge planer. Vi har startnummer på og da skjer det noe, la Bjørklund til med et smil.

Godt forberedt

At de kjenner de siste milene bedre enn de fleste anser de som en fordel.

– Vi har syklet noen år i disse områdene og selvfølgelig er det en fordel. Vi vet til en hver tid hva som venter oss over neste bakketopp, sa Losvar før Bjørklund la til:

– Vi mener vi har en del rutine og skal prøve å justere etter det. Det kan være lurt å være litt smarte i så lange ritt.

Alta-laget mente også at de er så godt forberedt som de kan være.

– Vi har forberedt oss vel og lenge og så godt som jeg mener vi vi kan. Både når det gjelder trening og utstyr. Og vi har hatt gode gjennomganger av det vi skal gjøre av rutiner, sa Losvar som ikke hadde studert de andre lagene og ikke hadde satt seg inn i hvem som måtte ansees som favoritter.

Bjørklund trodde mange ville være aktuelle vinnere.

– Vi har sett tidligere at også dansker kan sykle. Og nederlenderne er sikkert også sterke. Så skal man aldri kimse av idrettsfolk fra Tana, avsluttet Bjørklund og tittet bort på Sirma-rytterne Per Torleiv Ravna og Ole Georg Pettersen.

Kanskje burde de også tatt med Andreas Setting og Einar Bjørn som var nummer to inn til runding i gågata.