Oppdrettsgiganten Cermaq slepte rundet påsketider den ene oppdrettsplattformen sin fra Komagfjord og inn til Alta for en total renovering. Ved kaia nede i Bukta har Jo G. Strand og hans ansatte akkurat gjort ferdig den store jobben med renovering og påbygging av boligdelen på oppdrettsflåten.

På skeiva

– Hele flåten er renovert og i tillegg har vi bygd et tilbygg. Det betyr at det nå er fem mannskapsrom på flåten mot tre tidligere, det er nytt kjøkken, ny stue, egentlig er hele boligdelen i praksis nybygd. Og det spesielle med å bygge på en flytende konstruksjon har vært at man ikke kan bruke vater. Vi har måttet bruke diagonalmål, siden alt som flyter fra tid til annen er på skeiva, og da nytter det ikke med vater som ved ordinær bygging, sier Jo G. Strand til avisa.

Mye likt

Han sier oppdraget ellers har vært omtrent like omfattende som om de skulle ha bygd en ny enebolig. Bare at det er flere bad og soverom, for hvert av mannskapsrommene har nå eget bad, forklarer Strand. Han legger til at boligplattformen som flyter på en betongkonstruksjon også har full kjeller.

– Var oppdragsgiver fornøyd når dere var ferdige?

– Tilbakemeldingen vi har fått, er at de var veldig fornøyd og at vi fikk godkjent på hele prosjektet, sier tømrermesteren.

En fin jobb

Strand beskriver oppdraget som spennende og et fint oppdrag.

– Dette har gått relativt raskt og vi har hatt tre til fire mann på oppdraget til en hver tid. Det var spennende da tre taubåter kom slepende med kolossen inn til kaia vår i Bukta. Nå har oppdrettsselskapet godkjent jobben vår og vi mangler bare å skrive regning på det vi har utført, sier Strand.

– Og da lyder fakturen på omtrent hvor mye?

– Dette er en jobb for oss på rundt tre millioner kroner, men helt klar med regnestykket er vi ikke ennå, sier Strand.

– Siden plattformen flyter på en fem meters betongkloss, så er det også full kjeller?

– Ja det stemmer og kjelleren har de ansatte arbeidet med blant annet å bygge trimrom nede i, pluss at det er tatt service på alle tekniske installasjoner om bord når den først har ligget til kai, avslutter Jo G. Strand, innehaver av selskapet Tømrermester Jo  G. Strand AS.