Et enstemmig forbundsting besluttet  i april at forbundsstyret skal gjennomføre en grundig strategisk analyse av utvikling og trender innenfor alle områder som kan påvirke utvikling av forbundets idretter i et 10-års perspektiv.

I den anledning tar motorsportpresident Per Morten Velde med seg prosjektleder Kjell Amundsen fra administrasjonen til Alta 1. september. Her ønsker de innspill på hvilken retning grasrota mener forbundet skal ta i framtiden.

– Vi holder på med en grundig startegiprosess og reiser derfor ut for å hente synspunkter og innspill i denne prosessen, sier presidenten som håper ikke bare Alta SSF/NMK Alta blir representert.

– Vi har åtte slike strategiseminarer rundt om i landet og Alta er den lengst nord. Vi håper klubbene i hele regionen sender representanter til Alta for å møte oss.

For presidenten fra Karmøy, som selv kjører litt motocross og enduro på «mosjonistnivå», er opptatt av at  snøscootersporten skal ha like forutsetninger som andre grener.

– Snøscooteridretten er en viktig del av NMF og vi ønsker definitivt innspill også fra den grenen i jakta på å gjøre rammebetingelsene bedre også for dem. Vi har norske utøvere som hevder seg internasjonalt innen scootercross, men for forbundet er klubbutvikling og breddeidretten like viktig, sier han og påføyer at han kjenner godt til det gode motocrossmiljøet i Alta.

Fin anledning

Prosjektleder Amundsen og prosjektgruppa skal legge fram sitt forslag til strategi for forbundsstyret som igjen skal ta det med seg til det ekstraordinære forbundstinget 10. november.

– Det er vel slik hos oss som hos alle andre at det sitter noen misfornøyde medlemmer rundt om i landet. Nå handler det om å kjenne sin besøkelsestid og benytte anledningen til komme med innspill. Er det noe konkret man mener bør endres, eller diskuteres nærmere, så er dette rett fora å komme med synspunkter, sier Amundsen og legger til:

– Forbundsstyret er opptatt av at alle som har noe konstruktivt på hjertet skal få si det de mener. Så selv om vi ikke har plass til alle våre 37.000 medlemmer på våre åtte møter rundt om i landet håper vi i alle fall at de fleste klubbene vil være representerte.

I tillegg til Alta skal duoen innom Mo i Rana, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo og Sandefjord. Det betyr at Troms-klubbene må ta turen enten nordøstover til Alta eller sørover til Mo i Rana om de ønsker å ta del i debatten.