Det er de blide instruktørene Lisa Pedersen og Live Moen Johannessen som kommer med invitasjonen på vegne av  Alta kommune og Undommens hus. Mellom 17. og 21. juli blir det liv og røre. De har begge en bachelor i musikal fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo i bagasjen, og er klare for å inspirere, lære og engasjere unge spirer mellom 6 og 13 år.

–  For de som kanskje lurer på hva musikal egentlig er, så er det sang, dans og skuespill smeltet sammen til en deilig kompott fylt av glede og energi, forteller en ivrig Moen Johannessen.

– Med musikalworkshopen byr vi på en introduksjon til musikalkunsten med lek, moro, sang, dans og teater.

– Meld deg på

Gjennom uka vil deltakerene øve på et musikalnummer som vil fremføres ved workshopens ende. Da er det åpent for at foreldre kan komme å se på.

– Kurset for seks til niåringer skal sette opp et nummer fra Løvenes Konge, selveste «Hakuna Matata». Det kommer til å bli kjempegøy! Og kurset for barn mellom 10 og 13 skal sette opp et nummer fra Matilda, verdens kuleste musikal, utbryter Pedersen.

Tidsrammen for workshopen er satt fra førstkommende mandag til fredag. Hver gruppe er sammen en og en halv time hver dag.

– Flott initiativ

I år er ikke første gang musikalworkshopen er et av Alta kommunes sommertilbud. Musikalentusiastene Moen Johannessen og Pedersen meddeler at de var også instruktørene på samme workshop på Huset for to år siden. Skal man tro jentene, ble det en braksuksess.

– For to år siden hadde vi masse deltakere, og vi mottok veldig mange fine tilbakemeldinger. Det virket som om ungene hadde det kjempeartig!

De ønsker også å rose initiativtakeren, deres egen hjemkommune.

– Jeg synes man i Alta er blitt veldig flinke til å gi gratis tilbud til ungdom, for det skal man absolutt ikke ta som en selvfølge. Sånn er det ikke alltid andre steder rundt omkring i landet., mener de.

Tar ungdom på alvor

Begge jentene er født og oppvokst i Nordlysbyen, og uttaler til Altaposten at det er fint å kunne gi noe tilbake til lokalbefolkningen.

–  Det er veldig gøy for oss å komme hjem, og kunne gi noe tilbake til lokalmiljøet, sier Moen Johannessen. Men slike type tilbud har det ikke alltid vært å finne i Alta kommune, påstår de.

Jentene føler nemlig de nå er med på å skape muligheter, som de manglet da de vokste opp.

– Alta fortjener å få et bedre tilbud rettet mot musikalmiljøet enn det har vært tidligere, sier jentene enstemt.

– Når jeg var ferdig på ungdomsskolen følte jeg meg egentlig veldig alene i Alta om mine interesser og det jeg ville holde på med. Jeg har rett og slett følt mangel på tilbud hvor jeg kan utvikle, forfølge og leve ut drømmene mine. Jeg måtte ta ansvar selv, forteller Moen Johannessen.

– Jeg synes ikke jeg har hatt god nok mulighet til å jobbe med meg selv om mine interesser.

– Og det er det vi vil være med på å endre, legger Pedersen til.

Alta kryr av talenter

Ifølge Moen Johannessen er Alta rik på musikalske talenter. Sammen med Pedersen gikk hun på Musikkteaterhøyskolen i Oslo, og kan fortelle at det også tidligere har vært to altaværinger på samme skole.

– Det er veldig spesielt ettersom det er en skole det er ganske vanskelig å komme inn på! Det er sjeldent at det kommer så mange elever fra en så liten plass som Alta, så byen vår er merkelig mye representert, sier hun smilende.

–  Og det er veldig kult!

På grunnlag av dette påpeker hun derfor hvor viktig det er å bygge opp musikalmiljøet lokalt òg.

– Det er jo faktisk folk som melder seg på workshops, som liker det og synes det er gøy. Så vi ser jo absolutt interesse for det her hjemme òg, forteller Pedersen.

Var du publikum på fjorårets oppsetning «En Askepotthistorie» av AkuttTeateret, kjenner du kanskje igjen Moen og Pedersen, som var både instruktører og skuespillere. De forteller at forestillingene var stadig overfylt av ivrige og nysgjerrige tilskuere, noe som vitner om en tilstedeværende interesse for musikalitet og drama.

Jentene har også blant annet forestillingene «Jordbær Fregnefjes», «Millas Univers», Altarevyen og «Dreamkeeper» på rèsumèet over kulturelle innslag de har vært med på lokalt i Alta.

Hyller Ungdommens Hus

Pedersen trekker frem at dette er også en fin måte å vise fram og presentere Ungdommens Hus for de unge.

– Huset er jo i utgangspunktet for ungdom, så aldersgrensen ligger på 13 år. Men med å invitere yngre på lek og moro på Huset, kan det være med å bygge opp aktivitet og lyst til å være på fritidsklubben.

Jentene sier at Huset er mye av grunnen til at de har blitt til den de er idag.

– De er veldig flinke til å skape aktivitet og gi gode tilbud for ungdom. Sånn har det alltid vært, sier Moen Johannesen.

– Jeg husker hvor mye det betydde for meg når jeg var yngre. Vi var mye på Huset, avslutter Pedersen.

Påmelding

Påmelding gjøres til Alta kommune ved å ringe eller sende SMS med navn og alder til 979 73 254.