For mer enn ti år siden kjøpte utbygger Bjørn Johansen, daglig leder i Roald Johansen AS, tomta mellom Boreal-garasjen og Stål og gummi, på baksiden av bussterminalen, for ca fem millioner kroner. Går alt etter planen, kan han til høsten sette spaden i jorda og få realisert prosjektet som i dag går under navnet «Markveien Terrasse».

Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 150 millioner kroner.

– Vi er veldig glad for at det er blitt tatt godt imot. Men det er et lite stykke igjen fra interessen melder seg til kontrakter er underskrevet, sier Johansen ydmykt.

Risikabelt?

Når prosjektet er i boks, vil Markveien Terrasse bestå av 33 leiligheter midt i hjertet av Alta sentrum. Ifølge eiendomsmegler Inger Alette Eira ved DNB Eiendom i Alta blir det tre toroms-leiligheter med pris fra 2.750.000 kroner og opp til 2.950.000 kroner. Det blir også 24 treroms-leiligheter med pris fra 3.520.000 kroner og opp til 6.990.000 kroner, samt seks fireroms-leiligheter med pris fra 3.670.000 kroner og opp til 7.490.000 kroner.

  • Prisene som er oppgitt der gjelder frem til salgsstart, prisene økes etter salgsstart.

Johansen håper selvfølgelig at de får solgt flest mulig før de setter spaden i jorda etter ferien.

– Selvfølgelig håper vi at så mange leiligheter som mulig blir solgt, men det er også opp til oss selv hvor stor risiko vi vil ta.

– Er det risikofylt å bygge i Alta?

– Med alle arbeidsplassene som kommer til Alta i løpet av de neste tre årene, så ser vi ikke på dette som særlig risikofylt. I tillegg ser vi allerede problemene med parkering i Alta, så det å kunne bo midt i sentrum med egen parkering i kjelleren vi være et stort pluss, sier han.

Med arbeidsplasser viser Johansen til blant annet Vegvesenets satsing i sentrum, nærsykehuset og det nye omsorgssenteret.

– Det her skal vi få til, sier megler Eira.

– Johansen er en solid utbygger. Samtidig er dette er veldig godt prosjekt; det ligger sentralt til, litt avskjermet og med høy standard. Beboerne vil få nærhetet til naturen, selv om det ligger «midt i byen», legger Eira til.

SATSER I SENTRUM: Roald Johansen AS satser på leiligheter et steinkast unna «alt» i Alta sentrum Foto: DNB

Rives bort

Eiendomsmegleren har ansvaret for å selge leilighetene, og blir engasjert når hun skal prate om Johansens hjertebarn.

– Vi hadde på et tidspunkt over 90 interessenter, og mange av de har allerede søkt på flere leiligheter. Det har også kommet inn en reservasjon på en av seks fireroms-leiligheter, røper Eira som også deler Johansens visjon om å sette spaden i jorda medio august.

Til Altaposten sier Bjørn Johansen at ett av tre næringsarealer i 1. etasje på Markveien Terrasse også er solgt. I hovedsak er disse beregnet på kontorer, så ikke forvent at det dukker opp noen nye butikker med det første.

Langsiktige planer

– Tomta ble kjøpt for over ti år siden, men så har det vært både det ene og det andre som har satt en stopper for prosjektet. Men nå har vi både tid og muligheter.

– Skjønte dere allerede for ti år siden at markedet i Alta kom til å bli som det er?

– Vi har ikke fått noen avkastning på det ennå, bare utgifter. Så vi håper jo at det blir avkastning på det snart, skratter han.

Antatt byggetid er satt til 18 måneder.

Vil ha nytt

Daglig leder ved DNB Eiendom, Vidar Myklevoll, hadde ikke de konkrete tallene foran seg da Altaposten ringte i dag, men sier at Alta ligger helt i landstoppen når det gjelder prisøkning.

– Vi ser en stor økning i 2016, og vi lå på topp 10 i landet når det kom til salgsprisen. Det har nok roet seg litt, men samtidig har markedet blitt selektivt, sier Myklevoll.

Restaureringsobjekter er ut, nytt er inn, er beskjeden.

– Uten å si noe sikkert, så kan det være en av årsakene til at prisene går den veien de går, kommenterer han.