– Det har vært en kjempemottakelse. Folk har kasta seg rundt og tegnet seg på. Det viser at det er behov for et slikt anlegg, og det er nok mange som har ventet på dette, sier Erlend Lillemoen, leder av Bollo hytteforening.

Han kan fortelle at bare siden de åpnet for forhåndstegning mandag kveld, har 26 medlemmer tegnet seg. De fleste ønsker å kjøpe to andeler i anlegget ved parkeringsplassen i Detsika, så det begynner å fylles godt opp. Til sammen er snart to av fem bygg fulltegnet.

– Dette lover veldig bra, synes Lillemoen.

Han forteller at styret i hytteforeninga har jobbet lenge med planer og realisering av scootergarasjene.

240 scootere

Det er planlagt 120 andeler. Optimalt kan det være plass til 480 snøscootere i garasjeanlegget, dersom man fyller det helt opp. I en garasje er det plass til fire scootere, eller to scootere med slede. Dette vil frigjøre ganske mye plass på parkeringsplassen.

– Det vil være praktisk å slippe å ta med seg scooter og henger for hver gang man skal på hytta. Og uten henger beslaglegger man mye mindre plass til parkering, sier Lillemoen.

Slik blir garasjene

Garasjene vil bli bygd i tre, i fem ulike bygg med elektriske porter. Det blir pulttak, altså skråtak med 2,5 meter høyde bak og 3,5 meter foran. Byggene blir lagt i et terreng som skrår, og vil dermed stikke seg mindre frem.

Det er tolv garasjer per bygg, med to andeler i hver av de tolv. Det betyr at to hyttenaboer eller venner fint kan dele på en garasje.

Selv om de har fått tillatelse fra kommunen til å bygge, måtte de vite at det var interesse nok.

– Nå mangler vi bare den siste byggetillatelsen, så vil vi gå igang. Vi satser på å begynne å bygge allerede over sommeren, sier Lillemoen.

Han oppfordrer de som ikke har bestemt seg ennå til å være rask. Fristen er satt til 1. august og tildelingen vil skje etter bestemte kriterier.

– Det er fint å være tidlig ute om man ønsker plass. I august vil vi sette igang å bygge, sier hytteforeningslederen.

Om dette blir den suksessen de håper på, vil de senere se om det er mulig å bygge garasjer også på Romsdal-siden.