– I sykehussaken er det viktigere for innbyggerne i Vest-Finnmark at jeg blir stemt inn på Stortinget enn Siv Jensen, sier stortingskandidat Bengt Rune Strifeldt (Frp), som er gruppeleder i Alta FrP og Finnmark FrP.

Strifeldt topper partiets liste over stortingskandidater fra Finnmark, og lover at hvis han blir valgt inn, så skal han støtte Venstres såkalte dokument 8-forslag på å utrede sykehusstrukturen i vestfylket.

– Jeg vil jobbe opp mot min stortingsgruppe for å få den med, og hvis gruppa ikke støtter utredning, da ber jeg om å bli fristilt. Og hvis de ikke fristiller meg, ja da bryter jeg med gruppa, sier Strifeldt.

Ført bak lyset

Strifeldt sier at han etter 10 års jobbing med denne saken, aldri vil kunne stemme i mot en utredning. Selv om det betyr å gå mot eget parti. Han sier at partiet tidligere har vært tydelig på at en utredning av sykehusstrukturen i Vest-Finnmark må på plass før det investeres store summer. Dette for å få igjen mest mulig helse for hver krone, og Strifeldt sier han syns de burde være like tydelige også i dag.

– Jeg er skuffet over partiledelsen. De har til dels ført oss bak lyset i denne saken, sier Strifeldt, som lar kritikken gjelde også leder Kari Kjønnås Kjos og medlem Bård Hoksrud fra helse- og sosialkomiteen. Begge fra Frp. Strifeldt sier han har klarert saken med Finnmark Frp, og at de støtter ham.

Strifeldts garanti

– Et sykehus i Alta er viktigere enn partitilhørighet, sier Strifeldt, som likevel minner om at Stortingets motstand mot utredning gjelder de fleste partiene.

– Vi bygger stein på stein. Det er vi vant til i Alta. Nå er CT og MR garantert, og trombolysebehandling og slagalarm kommer. Det er bra, selv om vi fortsatt har lang vei å gå, sier Strifeldt, som sier han aldri gir seg før vi har fødeavdeling og fullverdig akutttilbud på plass ved Klinikk Alta.

– Den garantien kan jeg gi. Og en garanti om å kjempe for saken på Stortinget hvis jeg skulle bli valgt inn, sier han.

– Det føles noen ganger som å slåss mot vindmøller. Men vi jobber ufortrødent videre opp mot partiledelsen, sier stortingskandidaten. Og de faste tjenestene som nå kommer, er en fin start og noe å bygge videre på, sier han.