– Et av landets beste liveband

Kakkmaddafakka er siste headliner fra Aronnesrocken.

SPILLER DET MESTE: Kakkmaddafakka fra Bergen ble stiftet i 2004. Musikerne i bandet er klassisk skolert og musikken inneholder alt fra rap til rock, dixiejazz, funk, techno og indie. (Pressefoto) 

pluss

Aronnesrocken har nå booket alle artistene til høstens festivitas. Den siste bookingen er bandet Kakkmaddafakka, eller KMF som de offisielt kaller seg.

Stor fanskare

– De har lenge hatt rykte for å være et av landets fremste liveband, og endelig kan de oppleves i Alta. Fanskaren deres er enorm rundt omkring i verden. Spesielt i Mexico og Tyskland har bandet opplevd stor suksess, men også sydligere land, som Spania og Frankrike, har sansen for Kakkmaddafakka, forteller festivalsjef og bookingansvarlig, Torgeir Ekeland.

 Tre av låtene til bandet som «Restless», «Someone New» og «Young You» har også fått mye spilletid på P3s spillelister.

– Kakkmaddafakka og Comet Kid er kanskje ikke de mest allment kjente navnene i Alta, men vi er 110% sikre på at dette vil gi en minst like god festivallørdag som fjorårets artister ga oss, da vi bikket 2500 tilskuere på lørdagskvelden, forteller festivalsjefen.

Fire lokale

I tillegg til Kakkmaddafakka kommer også de lokale artistene Pasemaker, Rekved, Aili og 10th Harmonic. Sistnevnte var årets Rock Mot Rus-vinnere. Rekved er et studentband ved UiT i Alta, mens Aili er ei ung jente fra Karasjok som for tiden er aktuell med en singel som heter «Find Me».

– Pasemaker kjenner veldig mange til allerede. Elektroduoen imponserte stort i fjor, som nest siste band ut på festivalen, sier Ekeland.

Duoen består av Anne Gudrun Michaelsen og Esben Thomassen Andersen. I fjor høst deltok de som kjent på TV2s The Stream, og har siden jobbet aktivt med ny musikk.

– Skal være uventet

Årets 26 artister som skal lage liv under høstens festival er 10th Harmonic, Aili, Ágy, Biru Baby, Comet Kid, Dagny, Datarock, Frøder, Kakkmaddafakka, Kristoffer Kar, Isàk, Major Parkinson, Mary’s Kids, Moillrock, Moron Police, NiteRain, NorthKid, Pasemaker, Pasha, Pil & Bue, Rekved, Stuck In North, The Modern Times, Überwolf, Västerbron og White Woxes.

– Når vi booker headlinere, søker vi først og fremst etter noen som kan gi oss en liten «wow-faktor». Samtidig ønsker vi at det skal være uventet, men samtidig må det gi en liveopplevelse utenom det vanlige, fortsetter han.

– Den største headlineren vil for alltid uansett være Aronnesrocken. Våre trofaste publikummere vet at vi leverer gode festivalopplevelser, uansett om det er kjente eller ukjente navn på plakaten, sier Ekeland.