I 2007 etablerte Stig Erland Hansen selskapet Alta Adventure AS, og i 2009 - 2011 overtok han hele bygningsmassen til Rognsund skole og internat på Altnes som etterhvert ble utviklet til Seiland House. Med sine bedrifter Alta Adventure og Seiland House har Hansen satset friskt på havfiske, kurs, konferanser og teambuilding. Det er sålangt investert rundt 8 millioner i reiselivsanlegget på Seiland som blant annet har egen flytebrygge, seks fiskebåter med havfiskeutstyr og badeanlegg, konferansesal og møterom.

Har tatt av i Troms

– De siste årene har markedet for toppturturisme økt voldsomt. Turistene søker urørt terreng, og reiselivsaktørene i og rundt Tromsø og Lyngen har gjort det meget bra. Men også vi her på Seiland befinner oss jo også midt i godsakene, med vill, vakker og barsk natur, snørikt terreng, topper opp mot 1.000 meter og fantastisk utsikt. «From sea to summit» er blitt et begrep. Man stiger opp og renner ned på randonee-ski i urørt terreng. Jeg tror Seiland har et stort potensial her.

– Store deler av øya befinner seg i Seiland nasjonalpark. Setter dette noen begrensninger i forhold til topptur-turisme?

– Nei, det gjør ikke det. Vi ønsker å skysse våre fremtidige skiturister med båt til utvalgte oppstigningspunkt for toppturen og avtale tidspunkt for avhenting etter nedkjøringen. Alt annet skjer jo med muskelkraft og innebærer ingen inngrep i naturen, sier 55-åringen fra Langfjorden.

Karibisk bar

Hansen driver Seiland House sammen med sin kone, Diamela Torres Borrego. Hun er fra Cuba og har satt preg på anlegget bl.a. ved at det fins en bar som er i karibisk stil. «Caribbean Bar» befinner seg i frokostsalen.

– Oppgraderingen av restauranten er en av de første tingene vi planlegger å gå løs på nå. Deretter skal vi oppgradere utvalgte soverom, sier Stig Erland Hansen som legger til at han, på litt lengre sikt, også vil gå løs på enda et nytt segment, nemlig nordlysturisme.

STORFINT BESØK: Gutta på tur hadde base på Seiland House mens de gjestet øya i Altafjorden i slutten av mai. Foran i midten guttas lokale skiguide, Joakim Elvenes. Foto: Bernhard Hienerwadel