Et 50-talls mennesker hadde samlet seg på torget i Alta sentrum for å gå på bruktmarked lørdag. Alt fra brukte barnevogner, leker og klær ungene hadde vokst fra, til gamle vinylplater og elektriske apparater var tatt frem fra lagre og loft. Det var med andre mye noe for alle og enhver, og jammen stakk ikke sola fram også.

Bruktmarkedet er i år en del av miljøuka 2017.

– Nå jeg har ryddet ut hjemme, og dette er en fin måte å få solgt alt det man ikke bruker lenger. Samtidig så er jeg veldig glad i gjenbruk, forteller Hanne Skåv, en av selgerne som hadde tatt seg turen til Alta sentrum.

For Skåv er det viktig at ting resirkuleres og får et nytt liv. Selv hadde hun med seg, blant annet, gamle bøker, klær og vinyl for salg.

– Marked som dette er en veldig fin motvekt til brukt-og-kast samfunnet vi lever i dag. Samtidig vil jeg lære mine barn å gjenbruke ting. I tillegg til at de får noen lommepenger, skratter hun.

For andre år på rad

Bruktmarkedet, som arrangeres for andre år på rad, trakk til seg både nye og gamle selgere. En av de som deltok for andre gang var 11-åringen Lea Rasberg.

–  I år har jeg også med meg kjærlighet på pinne, som jeg selger for 10 kroner. Det å kjøpe og selge brukte ting er bra for miljøet, forteller hun og legger til:

– I sted var det noen innom som skulle reise til et barnehjem i Afrika. Hun kjøpte perler, skryter den unge gründeren.

IVRIG: Lea Rasberg (11) var den dyktig selger. Foto: Bjarne Krogstad

Tok med familien

Liv Bente Larsen var en av de som ikke bare solgte egne ting, men er tilhenger av å kjøpe brukt.

–  Det er kjempefint. I tillegg til at det går en del på Facebook, så ser det ut til at folk selger ting som er lite brukt. Så det går fint an å kjøpe brukt, mener hun.

KJØP OG SALG: Liv Bente Larsen hadde med seg barna Aurora, Olivia og Maximilian Foto: Bjarne Krogstad