– Fantastisk mottakelse over alt, melder Frank Jonny Nilsen, som står i spissen for folketoget for akuttsykehus som skal være 26. august.

Sist helg gjennomførte han litt av en offensiv, både i Nord-Troms og Indre Finnmark. Overalt har han mobilisert kraftig for at flest mulig skal delta i det planlagte folketoget. Både skoler, lag og foreninger er medspillere.

– 3.000 har nå gitt beskjed om at de skal delta i toget, så det ligger an til litt av en markering, sier Nilsen, som mener at saken er minst like viktig for innbyggerne i Kautokeino, Karasjok og Nord-Troms.

– Folk er veldig positive. Mange har påtatt seg oppgaven med å henge opp plakatene, sier Nilsen, som raidet steder som Sørkjosen, Storslett, Oksfjord, Sørstraumen og Badderen på sin turne.

– I Burfjord var det en som påtok seg å henge opp plakatene på strategiske steder. Det samme i Karasjok der de fikk mer enn ti plakater til å henge opp i bygda, sier han.

Kautokeino er langt unna sykehus og ordfører Johan Vasara har fra Sametingets talerstol støttet sykehusplanene i Alta. Det samme gjelder innbyggerne, er inntrykket til Nilsen.

STØTTE: Ellen M. Høtta ved Pit stop i Kautokeino støtter aksjonen og fant plass til plakaten. Foto: Frank Jonny Nilsen

– Her kjenner de virkelig på hvor langt unna de er, mener Nilsen, som blant annet var innom spisestedet Pit stop, der innehaver Ellen M. Hætta mer enn gjerde hengte opp plakater.

– Det ble en lang kjøretur i helga, men det er verdt det, forsikrer Nilsen, som selv driver et firma i transportsektoren og er godt kjent med avstandene i regionen.