Ingvald Hansen tok kontakt med klinikken for å få bedre blodsirkulasjon i beina. Nå mener han pengene han brukte på den alternative behandlingen var bortkastet. Eva Hansson, som driver Smerteklinikken i Fredrikstad, sier imidlertid at Hansens sirkulasjon i beina økte veldig mye etter behandlingene, noe som ble målt med ultralyd.

– Vi har holdt på i 26 år og dette er første gang jeg får en slik tilbakemelding. Jeg mener behandlingen så absolutt ikke var bortkastet, sier innehaveren av klinikken.

Ble anbefalt

– Jeg vil bare advare andre som blir anbefalt å dra til smerteklinikken i Fredrikstad. Kona mi, ho Anna, advarte meg. Fastlegen anbefalte heller ikke denne behandlingen, men det var det andre som gjorde og jeg tenkte jeg måtte prøve å få behandling, sier Hansen.

Han har i hele vinter trent for å få økt blodsirkulasjonen i beina og det var det han reiste til Fredrikstad for å få behandling for. Selv synes han ikke dette har hjulpet det spøtt.

– Akkurat mens jeg var der og fikk disse behandlingene så syntes jeg at det var litt lettere å gå etterpå, men virkningen må ha avtatt raskt, for selv etter behandling to ganger daglig er det ikke noen bedring nå i ettertid, sier pensjonisten.

Skal få kvittering

Da han kom hjem hadde han brukt totalt rundt 50.000 kroner på behandling, hotell og reise.

– En ting er at jeg ikke synes det har virket. Noe annet er at jeg ikke fikk betale med kort der, kun kontanter og ingen kvittering, sier Hansen.

Han sier han visste at det var en privat klinikk, men at han ikke kunne få så mye som en kvittering på hva behandlingen hadde kostet, det trodde han nesten ikke på selv.

– Jeg er klar over at jeg valgte dette frivillig og at det er snakk om alternativ behandling, men jeg vil ikke anbefale dette for noen, sier Hansen.

Eva Hansson sier hun er skuffet over at Ingvald Hansen ikke har tatt saken opp med henne direkte. Smerteklinikken tar ikke betaling med kort, men Hansson sier de skal ta Vipps. Og hvis Ingvald Hansen vil ha kvittering, skal han få det.

– Han fikk behandling tre til fire timer daglig for tusen kroner, så dette synes jeg var leit, sier Eva Hansson.

STROPPET FAST: Ingvald Hansen på plass i stolen på Smerteklinikken i Fredrikstad. Stroppene han har rundt lårene er koblet til en maskin som skal bedre blodsirkulasjonen i beina. Foto: Privat