– Jeg ble overraska da jeg hørte at det var meg. Jeg synes det er fint at jeg har fått resultater for alt arbeidet, sier Silje Marie Rasmussen fra klasse 3STC.

Det vil si at de gode karakterene hennes kanskje har vært ekstra vanskelig å oppnå. Med et snitt på 5,8 før de siste eksamener, vil hun få et svært solid vitnemål.

STOLT: Her får Silje Marie Rasmussen overrakt blomster og diplom fra avdelingsleder Pålle Hemminghyth. Foto: Ulf Dahlslett/Alta videregående skole

– Silje er realfagselev, og det hun har fått til er veldig imponerende, sier rektor Inger Persen.

Silje kan bekrefte at hun har jobbet mye.

– Jeg har jobbet mye med matematikken og det har blitt mange lange kvelder og til tider lite søvn, ler Silje.

Hun har hatt matematikk, kjemi, IT og fysikk 1. Ellers kan hun opplyse at hun ikke bare har sittet inne og lest, men hatt tid til venner og kjæreste.

– Jeg har kjempeflinke medelever så det var overraskende at jeg skulle komme i toppen når det er så mange flinke folk, sier hun.

Om eksamen har gått bra, håper Silje å kunne begynne på sivilingeniørstudiet i nanoteknologi på NTNU i Trondheim.

Avgangsklasse studieforberedende 2017 Foto: Ulf Dahlslett/Alta videregående skole

Fin seremoni

De rundt 200 avgangselevene hadde i går pyntet seg i bunader, kofte og dress. Det var taler både fra elever og lærere. Så ble det tatt klassebilder og gruppebilde av alle.

– Jeg ga dem noen gode råd, om å følge hjertet og hodet i sine valg. I fremtiden vil det også være mer behov for annen kompetanse enn bare det faglige. Det å lære, kunne kommunisere og samhandle, utforske og skape, vil bety stadig mer. Mange av disse ungdommene vil begynne i jobber som ikke finnes idag, forteller rektor Inger Persen.

Hun oppfordret elevene til å reise rundt, se seg litt om og oppleve noe nytt, men gjerne komme tilbake til Finnmark.

Den mest tilstedeværende eleven var Jan Kåre Suhr som har gått påbygning og bare har seks timer fravær på sine tre år på skolen.

Elisabeth ble årets elev

Skolen kårer også «Årets elev», hvor lærerne oppnevner en elev som har utmerket seg sosialt.

– Om Elisabeth Uglebakken sier lærerne at hun er utrolig omsorgsfull, har egne meninger og står for dem, men tar mye ansvar med det sosiale, er moderlig og sterkt til stede for de andre, forteller rektor stolt.

ÅRETS ELEV: For å bli en god voksen, bør man ikke bare ha fokus på det faglige, men også det sosiale. Det er mange som har satt pris på Elisabeth Uglebakkens innsats for det sosiale miljøet i klassen og på skolen. Foto: Ulf Dahlslett/Alta videregående skole