Bluesfestivalens ilsjeler, anført av riggsjef Truls Bendixen, strålte av glede med tanke på værmeldingen som lover både varme og sol av sjeldent varemerke. Arbeidet med opprigging går så mye lettere i plussgrader enn et hvitt snøteppe.

– Første gangen

– Helgens værmelding er helt sinnssykt konge. Det er faktisk første gang i vår 14 år lange historie at det er meldt så varmt vær. Jeg tror aldri vi har hatt over 15 grader, så dette lover veldig bra og kommer til å bli himmelsk, sier den bønnhørte festivalsjefen. Stig Anton Eliassen håper at folk vil bruke anledningen til å oppleve ordentlig festivalstemning.

– Denne helgen har ingen unnskyldning for ikke å komme, ler han, vel vitende om at mange er opptatt av vøret.,

Fyrverkeriet Ida

Torsdag braker Alta Soul & Bluesfestival lør. På åpningsdagen blir det et sant fyrverkeri med hovedattraksjonen Ida Maria, som fikk strødd terningkast seks i sin retning da hun opptrådte under Aronnesrocken for noen år tilbake.

Bluesfølelsen skal ivaretas av britiske Krissy Matthews, mens altabandet Stuck in North er først ut.

120 frivillige

Etter et lite fremstøt, er det omlag 120 frivillige som  har meldt seg til årets festival og at alt er i rute.

– At så mange vil være med å lage folkefest i helgen, er fantastisk flott. Vi legger ned omlag 7.500 timer i året på å gjennomføre denne ene blueshelgen i året, så det mye arbeid som nedlegges for at publikum skal trives, sier Eliassen.

Etter starten i Alta sentrum, har festivalen funnet sin form på Breverud i Bossekop.

Riggingen i gang

Tirsdag og onsdag var flere nevenyttige medhjelpere i gang med å rigge opp uteplassen på Breverudmyra, alt fra scener, mattelt og toaletter.

– Alle artistene er i rute og programmet som ble spikret i sommer  skal følges til punkt og prikke, påpeker Eliassen, med utsikter for folkekjære artister som Vamp, Stage Dolls og Kurt Nilsen som noen av trekkplastrene. Det finnes også kortreiste helte, som Cinematic World som skal avslutte på lørdagskvelden.

– Hvem gleder du deg mest til å se på scenen i år?

– Jeg har faktisk ingen favoritter i år. Det jeg gleder meg mest til, er å se at det forhåpentligvis blir en folkefest, så det å se at publikum koser seg i finværet, er det jeg ser aller mest fram til.