I juni drar nemlig Alta musikkorps til vennskapsbyen Oulu. Der skal de være med å feire Finlands 100-årsjubileum.

– Lett valg

– Hvert femte år bruker vi i korpset å dra på en utenlandstur. Vi har tidligere vært i Spania, Estland og Tsjekkia. I år falt valget på Finland, ettersom de feirer 100 år som nasjon, og den feiringen har vi selvsagt lyst å være med på, sier May-Liss Thomassen, som er leder i  Alta musikkorps.

Dette er første gang korpset drar på spilletur til Finland.

PREMIERE I KUBEN: – 6. juni skal vi trille fram tonene vi skal spille i Finland, så kom på konsert, lokker May-Liss Thomassen. Foto: Rolf Edmund Lund/arkiv

– Mange i Alta har et flott forhold til Oulu, som mange ferierer i. Byen er også Alta kommunes vennskapsby, så det kommer til å bli stas. Kanskje treffer vi på noen altaværinger når vi er der også, ler Thomassen.

To dager med lyd

Besøket i Finland skal resultere i flere konserter som skal gå av stabelen 9. og 10.juni.

– Vi hadde denne gang ikke lyst å dra så langt, så dette blir en perfekt liten tur med buss for korpset, sier Thomassen.

Ettersom Oulu er Alta kommunes vennskapsby regner hun med at korpset også får en liten støtteskjerv fra kommunen til den kommende konsertturen.

– Vi har søkt om litt midler og er i dialog med kulturavdelingen. Kanskje vil kommunen også at vi tar med en liten gave i forbindelse med 100-årsjubileet, tenker Thomassen høyt.

– Hvor skal dere spille?

– Det vet vi ikke enda, men vi kommer garantert til å spille flere plasser ute. Vi har allerede bestilt fint vær når vi ankommer byen. Vi skal også masjere litt i gatene, og da skal vi selvsagt by på mange finske marsjer, ler hun.

Generalprøve i kuben

6. juni skal de avholde en konsert i Alta, i Kuben (gamle Alta kino). Her skal de presentere hva de skal fremføre i Oulu.

– Vi tar en liten sum i inngangspenger, slik at vi får inn litt kronasje som skal brukes til å finansiere turen. Det meste finansieres dog av våre egne lommer, men det hadde vært kanon hvis det kom mange på konserten, hvor vi skal spille repertoaret som finlenderne skal få høre, sier hun.