Norsk Bobil og Caravan Club avd. Alta får storinnrykk i juni. Tidligere arrangerte klubbene i Troms og Nordland et treff  – og Finnmark hadde sitt eget arrangement i Lakselv. Nå samles alle sammen

Tre uker før det hele braker løs ser leder Frode Edvardsen at det fortsatt er smått med påmeldte fra Nordland, men de er hjertelig velkommen de også, selv om det er et stykke å kjøre.

– Vi ønsker at flest mulig melder seg på treffet på forhånd, slik at vi kan beregne blant annet maten, forklarer han. Han synes også altaværingene kan hekte på vogna på kroken og bo et par dager i gamle sentrum.

Campist

Klubben kaller ikke medlemmene for «caravanister» lengre. Nå er det «campist» som gjelder. Ordet skal også skal dekke alle som camper og drar på tur, om det er med telt eller hyttefolk.

– Vi ønsker å inkludere alle som synes det er topp å dra på tur, sier Edvardsen.

Pinsetreffet er derfor åpnet for alle, også de som ikke er medlemmer – til samme pris som medlemmene i klubben.

– Vi ønsker oss flere medlemmer, og dette er en fin anledning til å se hva vi gjør og hvordan vi har det, forklarer han.

Han lokker også med konserter. Lørdag spiller The Norwegian Beatles opp til dans og søndag er det Soma og CirCus som står for musikken.

Caravanmesse

Samtidig med treffet arrangeres det Caravan-, bil- og fritidsmesse – gratis for publikum.

– Vi er veldig glade for at forhandlerne stiller opp. Årets messe er mye større enn de vi tidligere har arrangert, forklarer campingentusiasten.

Dette er også noe av årsaken til at Lakselv ikke er valgt som arrangørsted i år.

Arrangørklubben har valgt å selge alle tjenestene til det lokale næringslivet istedenfor å satse på massiv dugnadshjelp. Noe dugnad blir det uansett.

– Både opp- og nedrigging og kafédrifta er det andre som tar seg av, og det vil ikke bli servert lapskaus på lørdagskveld, lover Edvardsen, selv om jeg synes det er veldig godt.

Han ser også at klubben nok hadde tjent mer på at medlemmene jobbet dugnad.

– Med den løsningen vi har valgt trenger vi ikke å sørge for masse ekstra dugnadshjelp denne helga, klargjør han.

Likevel har han et lite ønske som fortsatt ikke er på plass – og det er et taktfast korps til den tradisjonelle defileringa på lørdagen.

– Vi går ikke så langt – holder oss her oppe på gamle sentrum, sier han.